Annonce
Middelfart

Se billederne: 70 musikskoleelever deltog i nytårskoncert

Aulaen på Middelfart Gymnasium dannede rammen om musikskolens nytårskoncert. Foto: Morten Andersen

Middelfart: Lørdag 25. januar var Musikskolens Støtteforening vært ved skolens nytårskoncert, som blev afholdt i aulaen på Middelfart Gymnasium.

Medvirkende var cirka 70 elever og i alt otte af musikskolens sammenspilshold, og der var musik fra slagtøjsorkester, strygerensemble og salsaband til et helt traditionelt old-school rockband, rene soul-orkestre og to forholdsvis nyetablerede mindre klaversammenspilshold.

Støtteforeningen havde forud for koncerten pyntet aulaen på gymnasiet op og bød alle tilhørerne på et glas bobler til koncertens start.

Foreningen bakker musikskolen op, når det gælder skolens større arrangementer som for eksempel musical, projektuge og ikke mindst nytårskoncerten. De sidste par sæsoner har Støtteforeningen skænket skolen henholdsvis et lysanlæg og fem sammenspilholds tur til Tivoli i København.

- Jeg synes, nytårskoncertens program viser både vores bredde og vores mangfoldighed, når vi i samme koncert præsenterer en så stor alsidighed i form af musik med en spændvidde fra stadionrock over finsk folkemusik til traditionelle salsa-rytmer. Det glæder mig, at der ugentligt arbejdes så dedikeret på at skabe næste generation af musikere og musikelskere, og at der i vores palette af sammenspilshold er udfordringer til elever på alle niveauer og alle aldersgrupper, siger musikskoleleder Morten Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce
I alt otte sammenspilshold optrådte til nytårskoncerten lørdag den 25. januar. Foto: Morten Andersen
Musikskolen underholdte med alt fra slagtøjsorkester, strygerensemble og salsaband til et helt traditionelt old-school rockband, rene soul-orkestre og to forholdsvis nyetablerede mindre klaversammenspilshold. Foto: Morten Andersen
Musikskolens støtteforening bakker musikskolen op, når det gælder skolens større arrangementer som for eksempel musical, projektuge og ikke mindst nytårskoncerten. Foto: Morten Andersen
Støtteforeningen havde forud for koncerten pyntet aulaen, så den var klar til, at de forskellige optrædende kunne give den gas. Foto: Christian Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce