Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billeder fra FOE: Verdensmester i SUP blev fan af Faaborg

Casper Steinfath, verdensmester, blev sikker vinder i lørdagens SUP-afdeling. DM afgøres i dag.

Faaborg: En stor gruppe kite-surfere runder Bjørnø og blæser i høj fart direkte mod Havnebadet i Faaborg. Samtidig skyder eventchef Mads Holdgaard delfinalen i DM Stand Up Padling i gang, mens en håndfuld kajakroere kæmper om DM-guldet i den tekniske gren af kajaksporten med svære manøvre og grønlændervendinger.

Lørdag eftermiddag er Havnebadet i Faaborg en smeltedigel af mennesker med kajakker under armen, beskidte mountainbikeryttere og surfere, der bakser med udstyret i den kraftige vind. Og små børn, der har fundet ud af, at Havnebadets stejle sider er den bedste rutsjebane i byen.

Arrangørerne vurderer, at førstedagen i Faaborg Outdoor Event trækker et par tusinde mennesker til vandet. Enten for at se på eller for at deltage.

En af dem er den bare 20-årige dobbelte verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath. Han kommer fra Klitmøller i Nordvestjylland - men bruger hele verdens som sin arbejdsplads. Han sejler på World Touren i SUP, som er hurtigst voksende vandsport lige nu. i SUP står man på boardet og padler sig frem med en pagaj.

I sidste uge vandt han DM i SUP i bølger. I denne weekend gælder det SUP Flat Water i Faaborgs rolige vand, der med en kraftig vind og tunge tordenbyger ikke er så rolig endda.

Han vandt sikkert dagens løb - og udstyret skal gå i stykker, når surferne skal padle rundt om Bjørnø søndag, hvis han ikke skal blive dansk mester.

Bedst som hans første heat blev skudt i gang, træk en enorm tordenbyge op og vaskede Havnebadet rent for snavs. Kort efter skinnede solen igen fra en skyfri himmel.

- Vejret har vist en masse sider i dag. Regn, sol, blæst og bølger. I modsætning til hvad mange tror, skaber det en fantastisk outdoor-stemning. Det er elementer, du ikke kan styre, og du kan sagtens have det sjovt på vandet, selvom det regner, siger Casper Steinfath.

Han er blevet fan er Faaborg - selvom byen og Faaborg Outdoor Event ikke er særlig kendt i surferkredse. Det ændrer sig, håber han.

- Det er en godt koncept med kajak, windsurf, mountainbike, SUP og en masse andre. Det er inspirerende at se så mange forskellige outdoor-discipliner, fortæller han, mens han luner sig i kajakkernes nye klubhus, Det Blå Støttepunkt.

Det gør kajakroerne ikke. På sjette time er Faaborg Havkajakklub i gang med at afvikle DM i Havkajak teknik. Trods sol, vind, blæst og byger er det gået godt, fastslår formand Jens Madsen.

- Vejret har naturligvis været en udfordring, men folk er glade. Og så er det jo lige for alle. Sådan er det også i Tour de France. Nogle cykler i regn og sidevind, mens andre slipper, siger han.

Konkurrencerne i Faaborg Outdoor Event fortsætter til sidst på dagen, når de 45 Adventure race-atleter er færdige med deres otte timer lange strabadser med cykling i Svanninge Bakker, kanoræs i kanalerne, kajaksejlads til Bjørnø og skydning.

Så tager blandt andre Infernal og X-Factor-hittet Antony Jasmin over på scenen, når Klubben Live gæster Havnebadet.

Søndag fortsætter festen med anden afdeling af DM i SUP, hvor de skal padle rundt om Bjørnø, og dansk premiere på Kajak Ocean Race. Her skal kajaksejlerne sejle fra Fynshav til Faaborg - en tur på 22 kilometer med et kryds i åbent vand på 12 kilometer.

Casper Steinfath (th) har netop vundet første del af DM i SUP. Mads Ring fra Nordsjælland (tv) blev nummer to, mens marokaneren Amine Bouizgaren, der bor i København blev nummer tre.
Kitesurfere runder Bjørnø, men SUP'ere padler rundt uden for havnebassinnet.
Eventchef Mads Holdgaard fik en relativ stille dag på kontoret, da forarbejdet var gjort. Her nyder han udsigten. MTB'ere kunne vælge mellem ruterne Den gode, den onde og den grusomme. Den gode var 22 km, den grusomme 64.
Flotte tricks på trailcykler med Klokketårnet i baggrunden.
Adventurløbere havde blandt andet skydning med infrarødt lys på programmet.
Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce