Annonce
Kerteminde

Se alle billederne: Turismeprisen uddelt med sækkepiber, "Fame" og 50 nye ambassadører

Foto: Peter Ammitzbøll
Dagen for fejringen af den, der modtager årets Turismepris er også dagen, hvor der udnævnes nye Kerteminde-ambassadører. I den forbindelse dækker navnet Kerteminde ikke byen, men hele kommunen.

Langeskov: "Tårnet på Nordstranden" - det var Jens Gantriis´ særlige stikord til modtageren af årets Turismepris.

- Vi har 12 kandidater, som alle er kendetegnet ved engagement, loyalitet og gæstfrihed, indledte han, men da han så tilføjede tårnet - så vidste alle, hvem der skulle have prisen: Lejrchef Gitte Enevoldsen. "Tårnet" henvisning formentlig til lejrchef Gitte Enevoldsens insisterer på at beholde livreddertårnet på Nordstranden og betalte af egen lomme. Men han kunne i princippet sagtens have brugt ordet Fyrtårnet og alligevel ramt plet.

Som den altid altfavnende kvinde, Gitte Enevoldsen er, delte hun straks ud af æren: Vi får alle en pris i dag, for vi på campingpladsen kan ikke stå alene.

Til at give inspiration til det at være gode værter for kommunens gæster var indforskrevet Lars Hajslund. Han gav en usædvanligt underholdende peptalk med stærke pointer pakket ind i masser af gode grin. For eksempel pointen om det råd, vi alle sammen har fået af vore mødre: du skal behandle andre, som du selv vil behandles.

- Nej, nej. Glem det. Vi er alle sammen forskellige, så du skal behandle andre, som DE gerne vil behandles.

Formiddagen bød også på kåringen af 50 nye ambassadører for Kerteminde Kommune. Ikke alle var mødt op, men dem der var, fik alle diplom, nål og borgmesterhåndtryk. Formiddagen bød også på en urpremiere på et nummer fra dette års musical på Langeskov Skole. Elever fra 6. klasse gav deres version af nummeret "Fame", og turistchefen havde igen været kreativ med underholdning i forbindelse med overrækkelsen af Turismeprisen, Sidste år var det can danserinder. I år var det et tremands sækkepibeorkester.

Annonce
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce