Annonce
Kerteminde

Se alle billederne: Turismeprisen uddelt med sækkepiber, "Fame" og 50 nye ambassadører

Foto: Peter Ammitzbøll
Dagen for fejringen af den, der modtager årets Turismepris er også dagen, hvor der udnævnes nye Kerteminde-ambassadører. I den forbindelse dækker navnet Kerteminde ikke byen, men hele kommunen.

Langeskov: "Tårnet på Nordstranden" - det var Jens Gantriis´ særlige stikord til modtageren af årets Turismepris.

- Vi har 12 kandidater, som alle er kendetegnet ved engagement, loyalitet og gæstfrihed, indledte han, men da han så tilføjede tårnet - så vidste alle, hvem der skulle have prisen: Lejrchef Gitte Enevoldsen. "Tårnet" henvisning formentlig til lejrchef Gitte Enevoldsens insisterer på at beholde livreddertårnet på Nordstranden og betalte af egen lomme. Men han kunne i princippet sagtens have brugt ordet Fyrtårnet og alligevel ramt plet.

Som den altid altfavnende kvinde, Gitte Enevoldsen er, delte hun straks ud af æren: Vi får alle en pris i dag, for vi på campingpladsen kan ikke stå alene.

Til at give inspiration til det at være gode værter for kommunens gæster var indforskrevet Lars Hajslund. Han gav en usædvanligt underholdende peptalk med stærke pointer pakket ind i masser af gode grin. For eksempel pointen om det råd, vi alle sammen har fået af vore mødre: du skal behandle andre, som du selv vil behandles.

- Nej, nej. Glem det. Vi er alle sammen forskellige, så du skal behandle andre, som DE gerne vil behandles.

Formiddagen bød også på kåringen af 50 nye ambassadører for Kerteminde Kommune. Ikke alle var mødt op, men dem der var, fik alle diplom, nål og borgmesterhåndtryk. Formiddagen bød også på en urpremiere på et nummer fra dette års musical på Langeskov Skole. Elever fra 6. klasse gav deres version af nummeret "Fame", og turistchefen havde igen været kreativ med underholdning i forbindelse med overrækkelsen af Turismeprisen, Sidste år var det can danserinder. I år var det et tremands sækkepibeorkester.

Annonce
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Foto: Peter Ammitzbøll
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce