Annonce
Kerteminde

Se alle billederne: Komedie med Jesper Christensen optages i Hersnap

Jesper Christensen - kendt for blandt andet James Bond - spiller hovedrollen Ernst. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Lille Sommerfugl, en ny dansk komedie med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne, filmes i Kerteminde Kommune. Hovedrolleindehaverne selv kalder filmens tema for eksotisk, fordi den udspiller sig i et forsamlingshus.

Kerteminde: - Jeg læste manuskriptet og tænkte "det er der sgu aldrig nogen, der har lavet en film om".

Ordene kommer fra Jesper Christensen - en mand, der selv har været med i utallige danske og internationale film. Lige fra Nannas far til skurk i James Bond.

Og det, der aldrig er lavet en film om, er en stor fest i et forsamlingshus.

Men nu kommer der en. Lille Sommerfugl er filmet i Kerteminde Kommune og med Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne som et par, udspiller komediedramaet sig i et forsamlingshus til parrets guldbryllup.

- Kernen i filmen er kulturen, vi har i Danmark med forsamlingshuse. Det der med at mødes, og så er der suppe, steg og kage, sange og sangskjulere, og folk der optræder for hinanden, som ikke er vant til at optræde. Hele den kultur, som vi alle sammen kender og er så vant til, at vi ikke tænker over den. Det er så lokalt, og det er så eksotisk, og vi burde lave film om det hele tiden, siger Jesper Christensen.

Jesper Christensens kone i filmen spilles af Karen-Lise Mynster. Hun bruger også ordet eksotisk, men mere om sin begrundelse for at være med i filmen.

- Jeg læste manuskriptet og kunne rigtig godt lide det. Det er eksotisk, fordi der er så mange mennesker med. Og så er der lavet mange film om unge, men her stilles der pludseligt skarpt på et ældre ægtepar, siger Karen-Lise Mynster.

Annonce

Det er så lokalt, og det er så eksotisk, og vi burde lave film om det hele tiden.

Jesper Christensen, hovedrolleindehaver i Lille Sommerfugl

To 16-årige drenge, der delte en øl med den sorteste samvittighed

Medvirkende i filmen er også Vild Med Dans-værtinden Sarah Grünewald, Mia Lyhne, Finn Nielsen og Simon Kongsted. De to sidstnævnte har begge minder fra Kerteminde.

- Jeg har boet i Odense i tre år, og jeg brugte Kerteminde, når jeg fik nok af Odense. Der kunne godt blive meget varmt, og så cyklede jeg til Kerteminde. Det var dejligt at komme lidt ud til vandet, siger Simon Kongsted.

Han er nyuddannet ved Den Dansk Scenekunstskole i Odense, og det er en stor oplevelse at spille sammen med etablerede danske stjerner.

- At møde nogle mennesker, der har prøvet så meget, giver altid noget, og så er det dejligt at gå op og nedad af nogle, hvor man kan suge erfaring til sig.

Finn Nielsen spiller Ernsts (Jesper Christensen red.) bedste ven i Lille Sommerfugl. Han er kendt som Skipper i Nissebanden og cykelhandler i Matador. Også han har gode minder fra Kerteminde.

- Da jeg var barn, cyklede jeg til Kerteminde et utal af gange ned til Nordstranden for at bade. Når jeg kører gennem Kerteminde, så vækker det nogle minder. Jeg kan huske, da vi var 16 år og cyklede til Kerteminde for 120. gang og købte én øl to mand, som vi delte med den sorteste samvittighed. Det ville man jo grine af i dag, men vi skulle lige prøve det. Det er et af mine minder om byen.

Se filmen, hvis du ikke vil drikke bajerne selv

Bag kulissen står Søren Kragh-Jacobsen. En af Danmarks mest anerkendte instruktører. Han vil gerne invitere hele Danmark med til en stor fest.

- Når du går ud af biografen, skal du have det rigtig godt. Så har du været til en stor, dansk fest i et forsamlingshus med masser af musik og masser af drama. Sådan som det er i virkeligheden. Hvis du vil til en stor fest en aften og tænker "jeg vil ikke betale bajerne selv, dem skal jeg se andre drikke", så synes jeg, du skal tage ind at se Lille Sommerfugl.

Men budskabet i filmen rummer også noget mere abstrakt.

- I filmen er der tre kærlighedshistorier, der flettes sammen, og budskabet er, at kærligheden er besværlig, men hvis man er der, hvor jeg er i livet og holder ud, så er den også meget smuk.

Lille Sommerfugl er sat til at få premiere 5. november 2020.

Jesper Christensen og Søren Kragh-Jakobsen planlægger en scene. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Søren Kragh-Jacobsen snakker om tankerne bag filmen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Karen-Lise Mynster. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Karen-Lise Mynster spiller en af hovedrollerne i filmen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl", med Jesper Christensen i hovedrollen, er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Nyuddannede Simon Kongsted er med i sin første film efter sin uddannelse. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl", med Jesper Christensen i hovedrollen, er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Folkene bag filmen er ved at gøre klar til indspilningen af en scene. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl", med Jesper Christensen i hovedrollen, er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Optagelserne til Søren Kragh-Jacobsens nye komedie "Lille sommerfugl" er begyndt. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce