Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se alle billederne: Så blev det sommer på Slagterigrunden

Hvis det handlede om at skyde sommeren i gang, kunne kommunen ikke have valgt en bedre dag. Det var tæt på hedebølge på Vestkaj fredag eftermiddag, og det fik godt 100 mennesker lov til at nyde. Foto: Palle Søby
Mens studenterne kørte rundt i lastbiler, holdt kommunen officiel sommeråbning på Vestkaj foran det nye Øhavsmuseum, hvor godt 100 mennesker blandt andet overværede talks med Hans Stavnsager og Peter Thor Andersen.

Faaborg: Det er genåbningernes tid, og på en måde var det også en slags "genåbning" af Slagterigrunden, der fandt sted fredag eftermiddag foran det gamle frølager, som vi nu skal vænne os til at kalde Øhavsmuseet.

Faaborg går i år glip af en af årets festligste begivenheder: Studenterdansen på Torvet. Men mens studenterne kørte rundt i lastbiler, havde kommunen til gengæld arrangeret en lille begivenhed for at markere, at sommeren nu for alvor er i gang i Faaborg.

Og det kan samtidig ses som markering af, at Slagterigrunden nu igen bliver brugt til noget fornuftigt - ligesom den blev i de mange år med produktion af kød og pålæg.

Annonce
Borgmester Hans Stavnsager i 15 minutters talk med Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg. Foto: Palle Søby

På en lille scene i det nye "loungeområde" foran Øhavsmuseet ud mod Vestkaj havde borgmester Hans Stavnsager og museumsdirektør Peter Thor Andersen hver især en lille talk med Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg, hvor de fortalte om de kommende års visioner for henholdsvis Faaborg som helhed og for det nye Øhavsmuseum.

Sæt kryds ved påsken 2021

Borgmesteren blev blandt andet spurgt, hvad han glæder sig allermest til at klippe den røde snor for i de kommende års udvikling af Faaborg.

- Det er svært, for det er lidt som at vælge mellem sine børn og sige, hvem man holder mest af. Men hvis det lykkes at føre Sundrenden igennem, og lave en helt ny og grøn velkomstportal til byen, er det nok noget af det, jeg ser mest frem til.


Det er svært, for det er lidt som at vælge mellem sine børn og sige, hvem man holder mest af. Men hvis det lykkes at føre Sundrenden igennem og lave en helt ny og grøn velkomstportal til byen, er det nok noget af det, jeg ser mest frem til.

Hans Stavnsager, borgmester


Peter Thor Andersen kunne afsløre, at den første del af Øhavsmuseet med "Mødestedet" og Geopark Det Sydfynske Øhav åbner i efteråret, og at vi skal sætte kryds ved påsken 2021, hvor også den nye store udstilling i det bagerste lokale er klar til officiel åbning.

Over 100 mennesker var til stede på Vestkaj for at høre de to talks og for at få en lille fornemmelse af det nye Øhavsmuseum, hvor de kunne komme ind i den nye foyer og få et kig gennem ruden ind til det første store lokale.

Det var den helt rigtige dag at skåle i kølig hvidvin fra vinimportør Thorbjørn Haslund fra Bøjden. Foto: Palle Søby

Vinimportør Thorbjørn Haslund fra Bøjden stod klar i en bod med smagsprøver og vinsalg, og på andre stande kunne man møde Outdoor Sydfyn, Havkajakklubben Malik og projektet "Ud i naturen - ind i fællesskabet", hvor krigsveteraner og udsatte unge skal få noget godt ud af hinanden.

Og så var der også lejlighed til at kigge ind i den skønne direktørbolig på Slagterigrunden, hvor medlemmerne af Foreningen Direktøren viste deres kunstværker og forskellige aktiviteter frem.

Der var også åbent i Direktørboligen, hvor blandt andre Leo Øster, Frants Andreasen og Joan Andreasen viste rundt. Foto: Palle Søby
- Sæt kryds ved påsken 2021, for her åbner alt det nye, som Øhavsmuseet putter ind i frølageret, fortalte museumsdirektør Peter Thor Andersen blandt andet i sin talk med Henrik Poulsen. Foto: Palle Søby
Godt 100 mennesker benyttede det fine vejr til at fejre sommeråbning - og "genåbning" af Slagterigrunden. Foto: Palle Søby
Kommunikationsansvarlig Anne Høyby i Øhavsmuseets nye foyer. Foto: Palle Søby
Et kig ind i det første store lokale, som bliver til "Mødestedet" i det nye øhavsmuseum. Foto: Palle Søby
Poul Baltzer Heide og Nicolai Garhøj Larsen slår et slag for sommerens snorkelture med Øhavsmuseet. Foto: Palle Søby
Også Havkajakklubben Malik var til stede ved den lille sommerfest på Slagterigrunden. Foto: Palle Søby
Lars Simonsen og hans datter, Liva, gav smagsprøver på aktiviteterne i deres nye klatreklub. Foto: Palle Søby
Det nye loungområde med en lille scene på Vestkaj foran Øhavsmuseet. Foto: Palle Søby
Henrik og Anja Hansen fra Guro Denmark har udskåret det her flotte logo til Geopark Det Sydfynske Øhav. Foto: Palle Søby
Adgangsforholdene for handicappede er i hvert fald i orden ved det nye Øhavsmuseeum i frølageret. Foto: Palle Søby
Billedmager Mentoo Mortensen fra Faaborg har virkelig været flittig i Direktørboligen. Foto: Palle Søby
Sommeråbning på Slagterigrunden i Faaborg.
Det nye projekt "Ud i naturen - ind i fællesskabet" går ud på, at krigsveteraner og udsatte unge skal mødes om forskellige aktiviteter og få glæde af hinanden. Foto: Palle Søby
De aktive folk i aktivitetsforeningen Direktøren viste deres lokaler og kunstværker frem. Foto: Palle Søby
Hanne Bernstein i sit perleværksted i Direktørboligen. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce