Annonce
forside

Se alle billederne: Da stormfloden gik i land - rekord i Bagenkop

SPODSBJERG: Store dele af havneområdet var oversvømmet, og Langelandsbæltet sprøjtede ind over kajerne. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Op til 172 cm over daglig vande - se Søsiden-fotoreportage fra tre havne på Langeland.

Dagens danske stormflods-rekord blev sat i Bagenkop.

I havneområdet ved Langelands sydspids nåede vandstanden op på 172 cm over den daglige normal. Det svarer nogenlunde til gennemsnitshøjden på et voksent menneske.

Rekord-målingen fremgår af tal fra DMI, da vandstanden toppede midt på eftermiddagen. Ved 19-tiden var vandstanden faldet til omkring 150 cm under det daglige. Vandstanden er i øvrigt den højeste målt i Bagenkop siden 1976.

I Bagenkop og de øvrige havne, som Søsiden besøgte onsdag eftermiddag, var billedet det samme: Overfloden af havvand var trængt ind i mange bygninger, havneområderne var oversvømmet, bådebroerne var usynlige og adskillige løse genstande i form af bl. a. træstykker og plastkasser flød rundt.

Også færgerne til Lolland og Strynø oplevede problemer.

Se alle Søsiden-billederne fra Bagenkop, Rudkøbing og Spodsbjerg.

Annonce
BAGENKOP: Ferieboliger med absolut havkik. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Det karakteristiske havnetårn og de tilstødende bygninger ved det gamle færgeleje var omgivet af Østersø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Denne trappe førte direkte ud i vandet - til den oversvømmede bådebro. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Fortøjningspælene stak lige akkurat så meget op, at havfuglene kunne bruge dem som landingsplads. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Den kommunale havns elstandere kræver formentlig et eftersyn inden sejlersæsonen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Pælesidning for skarver - uforstyrret af menneskelig trafik på bådebroen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: I en havn uden synlige broer ser bådene ud, som var de tilfældigt drysset rundt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Ingen adgang til beddingen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Fiskerkutternes "bro". Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Den sydlangelandske havneby satte dagens danske rekord med 172 cm over daglig vande. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Denne dag en svært tilgængelig kutter. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Mandskab fra Langeland Forsyning holdt øje med pumpestation og dæksler i Bagenkop. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
BAGENKOP: Knald i låget - et dæksel på havneområdet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Sejlklubben på første sal - med lystbådehavnens kontor og fællesfaciliteter i den havvandramte etage. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Ved sommertide flokkes bådene omkring broerne, og sejlerne griller på pladsen til højre. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Sejlernes grillplads. Sejlklubbens signalmast er taget ned for renovering. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Postlevering til sejlklubben ville i dag kræve et wadersklædt bud. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Neptun-bygningen, der for nylig er overtaget af Hotel Rudkøbing Skudehavn, rammes hver gang af stormflod. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Neptun-bygningens indgang var - som det skimtes - sikret af sandsække. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Alle bådeboer pist væk. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Dørken i den lokale Ejvind-motorbåd Møjsi lå højere end gulvet på den bagvedliggende, tidligere Restaurant Neptun. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: En potent fender i fiskerihavnen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Også i inderbassinet nåede havvandet tæt op til stikkontakterne på bådebroen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Fortøjningerne stod stramt mange steder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Inderbassinet med den pt. tørskoet utilgængelige, hollandske bro i baggrunden Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Stramme fortøjninger i inderbassinet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Når stormfloden kommer, oversvømmer den altid fiskerihavnens grå huse. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Fiskerihavnens karakteristiske, gamle huse omringet af stormflods-vand fra Rudkøbing Løb. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Seneste stormflod var for præcis to år siden. Dengang var fiskerihavnens huse også ramt. Billedet er fra i dag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Strynø-færgen lagde til på første sal. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Stormfloden tog også søbadeanstaltens broer under ukærlig behandling. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
RUDKØBING: Udspring forbudt. Stormfloden tog også søbadeanstaltens broer under ukærlig behandling. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
SPODSBJERG: Med en lille nordlig, vejrbetinget ruteafvigelse lykkedes det færgerne til Lolland at opretholde trafikken over Langelandsbæltet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
SPODSBJERG: Passagerer og køretøjer til og fra LangelandsFærgen måtte bevæge sig ad en stejl rampe. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
SPODSBJERG: Det meste af skibssidens bemaling "LangelandsFærgen" er ved normal vandstand skjult under anløb. Sådan var det ikke denne onsdag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
SPODSBJERG: Skiltet med advarsel om ikke at køre i vandet led sig et knæk. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
SPODSBJERG: Fiskerihavnen, hvor bassin og kaj næsten står i et. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce