Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se alle billederne: 165 studenter dimitterede fra Midtfyns Gymnasium

165 nyudklækkede studenter var fredag samlet til dimission i gymnasiehallen. Foto: René Johansen

Ringe: "I har taget en uddannelse i en europæisk tradition for historisk, frigørende og faglig tænkning i en skolekultur med fag, omgangsformer og værdier, så hver enkelt af jer forberedes til at være borger i et demokratisk samfund i en globaliseret verden. En studentereksamen har altid været mere end bare en eksamen. I gymnasiet bliver du til noget – og til nogen".

Sådan lød det blandt andet fra rektor på Midtfyns Gymnasium, Søren Hvarregaard, i sin dimissionstale til årets studenter.

165 studenter dimitterede fredag fra det midtfynske gymnasium, hvor der foruden taler også var musikalske indslag, og for rektor Søren Hvarregaard blev der også tid til at se tilbage på året, hvor de unge mennesker startede.

"Det var det år, hvor 52% af briterne ved en folkeafstemning stemte for Brexit – altså for at Storbritannien skulle forlade EU. Chris Froome vandt for tredje gang Tour de France. Der var OL i Rio, og Donald Trump vandt i november det amerikanske præsidentvalg. Og så var det, medens I gik i gymnasiet, at Aarhus Letbane kørte for første gang, og MeToo bevægelsen brød igennem med beskyldninger om og eksempler på massive krænkelser", lød det fra rektoren, inden han uddelte beviser og de nyudklækkede studenter kastede sig ud i den obligatoriske studenterkørsel.

Annonce
Mathilde Rosdahl og 164 andre studenter fik et håndtryk og eksamensbevis af rektor Søren Hvarregaard. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce