Annonce
Erhverv

SDU's iværksættermiljø virker: Tre succesfulde virksomheder udsprunget fra SDU

Iværksættermiljøet har hjemme på Cortex Lab ved SDU i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Mange af iværksættervirksomhederne fra inkubatormiljøet på SDU klarer sig ikke, når de kommer ud i den virkelige verden, men nogle får stor succes.
Annonce

Mange iværksættervirksomheder udspringer af inkubatormiljøet på Syddansk. En stor del af virksomhederne klarer sig ikke, når den virkelige verden efter universitetet rammer. Men heldigvis er der også flere eksempler på succesfulde virksomheder.

1. Cortekst

Det tre tidligere studerende ved SDU Mia Rasmussen, Ditte Taaning og Marie Hvidberg står bag virksomheden Cortekst. Arkivfoto: Vibeke Volder

Cortekst er et tekst bureau, der blev etableret i 2016 af tre humaniora studerende på Syddansk Universitet.

Virksomheden sælger tekstforfatning og korrekturlæsning og kunne sidste år, blot efter et par år på markedet, stifte et datterselskab - Forlaget Forår, som allerede har udgivet flere bøger.

Virksomheden havde i 2018 et overskud på 21.000 efter skat.

2. Sensohive

Virksomheden Sensohive startede med at udvikle temperatur- og fugtighedsmålere til gartnerier. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Virksomheden Sensohive blev etableret i slutningen af 2014 af fire ingeniør-studerende, der dimitterede fra SDU for et par år siden.

I dag er Sensohive en reel virksomhed med et internationalt marked.

Virksomheden udvikler og sælger trådløse sensorløsninger, der blandt andet kan måle luftfugtighed og temperatur og bruges inden for mange forskellige industrier.

Virksomheden havde et lille underskud på 47.000 efter skat i regnskabsåret 2017. Regnskabet for 2018 er endnu ikke offentliggjort.

3. PorcoVision

Porcovision vil med et intelligent kamerasystem forhindre smågrises død. Arkivfoto: Claus Thorsted

Iværksættervirksomheden PorcoVision, der blev lanceret i 2016, vil være med til at redde smågrise fra at dø ved at udvikle et intelligent kamerasystem, der kan opdage, hvis der opstår komplikationer, når søerne farer, og underrette landmændene, så de kan nå at redde smågrisene.

Porcovision er skabt af tre nyligt dimitterede studerende fra det tekniske og naturvidenskabelige fakultet på Odense Universitet.

Efter endt uddannelse modtog de tre studerende et legat og kan derfor nu arbejde fuldtid med virksomheden. Virksomheden er lige om hjørnet med deres første lancering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce