Annonce
Nyborg

SDU-professor udnævnt til ridder

Professor Dominique Bouchet, Institut for Marketing og Management, Syddansk Universitet i Odense, med Dannebrogsordenen. Privatfoto

Dominique Bouchet, professor ved SDU og bosiddende i Svindinge ved Ørbæk, har fået tildelt Dannebrogsordenen.

Dominique Bouchet, professer ved Syddansk Universitet i Odense, og med bopæl i Svindinge syd for Ørbæk på Østfyn, fik tirsdag brev fra hoffet.

Det var prins Joachim, der som kansler for De kongelige danske Ridderordeners Kapitel på vegne af Hendes Majestæt Dronningen underrettede Dominique Bouchet om, at han er udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Dominique Bouchet er 65 år, fransk og er uddannet økonom og sociolog ved blandt andet Sorbonne i Paris.

Han har været bosat i Svindinge gennem 31 år. I mere end 40 år har han været gift med Anne Tipsmark, datter af en tidligere møbelhandler i Nyborg.

Han har siden 1992 været professor ved Institut for Marketing og Management. Hans speciale er sociale forandringer og kulturelle forskelle i organisationer og samfund.

Ud over at være en anerkendt forsker på verdensplan og en efterspurgt international rådgiver for virksomheder og organisationer er han også en efterspurgt foredragsholder, som har haft tilhørere lige fra folkeskolens yngste klasser til folk i pensionsalderen.

Dominique Bouchet har gennem årene engageret sig i samfundsdebatten, både nationalt og på lokalt plan, hvor sammenhængskraften i mindre samfund som Ørbæk og hans egen landsby, Svindinge, har været tema for ham.

Også hans fødeland, Frankrig, har haft bud efter Dominique Bouchet. Her har justitsministeriet brugt ham som ekspert i ungdomskriminalitet.

Båndene til Frankrig er gennem årene blevet holdt varme, og Dominique Bouchet har flere gange modtaget hæder, blandt andet er han tildelt de franske Akademiske Palmer og er af den franske præsident slået til ridder af Den Franske Nationale Fortjentsorden.

Dominique Bouchet var fra 1977 til 1982 lektor ved Aalborg Universitet, fra 1983 til 86 lektor på Odense Universitet. I 1987 blev han docent i marketing på SDU, og i 1992 professor i marketing på SDU.

Han blev i 2005 ridder af den franske nationale fortjenstorden og blev i 2007 tildelt Danmarks Magisterforenings Forskerpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce