Annonce
Erhverv

SDU-musikere i Young og Lennons fodspor

Syddansk Universitets Symfoniorkester spiller i det verdensberømte Carnegi Hall - med hjælp fra Viggo MOrtensen

Bob Dylan spillede en berømt koncert der i 1962, Beatles har stået på scenen, Pavarotti også og senest har Neil Young givet en angiveligt helt uovertruffen koncert i januar.

Nu bliver det så en flok unge musikere fra SDU's Symfoniorkester i Odense, der skal på scenen på det berømte Carnegie Hall i New York City i USA.

Det sker 22.april 2014, når Syddansk Universitets Symfoniorkester som det første danske ungdomsorkester nogensinde optræder i den legendariske koncertsal, der blev bygget i 1891 og er verdenskendt for en fantastisk akustik.

De unge musikere deltog i en musikkonkurrence med andre orkestre i Wien tilbage i 2012, hvor de blev opdaget af repræsentanter for det amerikanske koncertsted. Det førte til en kontakt, som nu munder ud i koncerten i april.

De 60 musikere i ungdomsorkestret skal spille to set af 40 minutter med fokus på dansk musik med bl.a. Carl Nielsen i fokus og dernæst også argentisk tango, arrangeret af dirigent og grundlægger af orkestret, Saul Zaks.

- Det er virkelig stort. Vi har før spillet i "Musikverein" i Wien og i "Konzerthaus" i Berlin. Men det bliver virkelig stort at spille koncert i Carnegie Hall som det første danske ungdoms-symfoniorkester nogensinde. Vi glæder os alle sammen rigtig meget, siger Saul Zaks.

En berømt dansk-amerikaner bakker op om de danske musikerne.

Skuespiller Viggo Mortensen stiller nemlig op som ambassadør for orkestret i New York - og har desuden personligt støttet turen økonomisk.

Region Syddanmark har også støttet rejsen til USA med 200.000 kroner fra kulturpuljen.

Udover koncerten i Carnegie Hall skal det unge orkester spille på Whitney Museum of American Art, og senere besøge en dansk virksomhed med filial i New York.

Hvis fynboerne vil høre, hvordan de unge musikere lyder, så kan man gøre det, når de spiller den 15. april kl. 19.00 på SDU's campus i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce