Annonce
Indland

SDU hjælper dansk politi i luften med droner

Denne drone, som også tilhører Fyns Politi, kan blandt andet udstyres med termish kamera, så man kan lede efter forsvundne personer eller se, om der er brand andre steder end det, man kan se med det blotte øje. Foto: Lars Krejberg

Fyns Politi har været pionerer i at bruge droner i det daglige arbejde, og det er sket i samarbejde med SDU Dronecenter. Nu skal dronerne også flyve i andre politikredse.

Syddansk Universitet skal nu også hjælpe andre politikredse i Danmark i gang med at bruge droner, sådan som Fyns Politi allerede har gjort det siden nytår.

- Meget af det, vi har lært af samarbejdet med Fyns Politi, vil vi også bruge på nationalt plan, forklarer Brad Beach, leder af Syddansk Universitets Dronecenter.

Siden nytår har Fyns Politi været flyvende med droner ved en lang række politimæssige opgaver, blandt andet i mandags, hvor en lastbil pludselig brød i brand på Storebæltsbroen, så al trafik stoppede og skilte Øst- og Vestdanmark ad.

Fra at have været det første pionerprojekt overhovedet mellem Dronecentret på Syddansk Universitet og Fyns Politi skal det nu bredes ud til flere af landets politikredse. Derfor skal de erfaringer, universitetet og Fyns Politi har fået gennem deres samarbejde, bruges, når også andre politikredse skal i luften og få et perspektiv fra oven.

- Som pioner får man øjnene op for noget, man ikke har lagt mærke til før. Pludselig har vi nogle værktøjer, vi ikke har kendt til før, og som vi kan se en gevinst ved og som andre efterspørger, så vi kan udvikle det sammen med andre politikredse, siger Kim Munksgaard, drone-ansvarlig i Fyns Politi.

Netop den brændende lastbil på Storebæltsbroen forleden er et af de eksempler, Kim Munksgaard trækker frem for at vise, hvad droner kan bruges til. Droner har det sidste halve år også været brugt i søgen efter forsvundne personer, hvor det ikke har været muligt at bruge sporhunde.

Fyns Politi har holdt flere øvelser, hvor man har afprøvet droner, men også i virkelighedens verden er de kommet i luften ved færdselsuheld, politiaktioner og eftersøgninger af forsvundne personer. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Nyborg

Hvad bliver næste forestilling? - Nyborg Voldspil skubber udmelding om kommende opsætninger

Assens

Odensevej spærret på grund af voldsom brand: Find andre veje

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Tyv udnyttede larmende støvsuger: Kvinde fik stjålet taske fra eget hjem

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Sport

Inter: Eriksen har det godt og er i god form

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Annonce