Annonce
Indland

Hjem til Odense: Verdenskendt klimaforsker ansat som ny prorektor på Syddansk Universitet

Den verdensberømte klimaforsker Sebastian Mernild starter 1. oktober som prorektor på SDU. Siden 2016 har han været administrerende direktør for forskningsinstituttet Nansen Centeret i Bergen, Norge. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den 1. oktober skifter Sebastian Mernild en direktørpost for det norske forskningsinstitut Nansen Center i Bergen ud med stillingen som prorektor på Syddansk Universitet.
Annonce

Det bliver en særdeles anerkendt, international profil, der fra 1. oktober skal besidde rollen som prorektor på SDU. Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere og er ikke kun anerkendt i forskningskredse, men er også en aktiv deltager i debatten om verdens klimaproblemer.

Den indsats gav ham i 2018 Danmark Radios Rosenkjærpris, der er en formidlingspris, som siden 1963 er blevet givet til videnskabsmænd og kulturpersonligheder, der har formået at formidle et kompliceret videnskabeligt emne.

Og netop det kan komme SDU til gode, især i arbejdet med de 17 verdensmål, som SDU har forpligtet sig til.

- SDU har med sine stærke forskningsmiljøer og gode uddannelser de bedste forudsætninger for at skabe fremtidens medarbejdere og ledere, for hvem bæredygtighed og optimal ressourceudnyttelse er en naturlig tilgang til opgaveløsningen – og den udvikling vil jeg gerne være med til at facilitere og se forplante sig i samfundet, siger Sebastian Mernild

Han skal blandt andet, ved siden af sit kommende arbejde som prorektor, være medforfatter på FN's klimapanels næste store rapport, den sjette i rækken, som udkommer i 2021.

Annonce

De 17 verdensmål

Som prorektor kommer Sebastian Mernild til at indgå som en del af SDU’s øverste ledelse sammen med rektor, universitetsdirektør og de fem dekaner for de faglige hovedområder.

SDU’s rektor, Henrik Dam, glæder sig til samarbejdet med den nye prorektor.

- Med Sebastian Mernild får vi en inspirerende og visionær prorektor, som har evnerne, viljen, ambitionerne og det nødvendige internationale udsyn til at demonstrere universitetets relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og vidensdeling – ikke mindst i forhold til vores ambitioner indenfor bæredygtighed og arbejdet med FN’s verdensmål, siger Henrik Dam.

Sebastian Mernild bor i Odense med sin kone og to børn. Han afløser Bjarne Graabech Sørensen, som efter 15 år som prorektor på SDU har valgt at gå på pension.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce