Annonce
Fyn

SDU oplever ikke nedgang som andre: Fastholder ansøgertal

Syddansk Universitet fastholder sit antal af ansøgere til bacheloruddannelser fra sidste år og går dermed mod tendensen på landsplan, hvor universiteterne har en tilbagegang på to procent. Foto: Sugi Thiru
Mens universiteterne på landsplan har oplevet en tilbagegang på to procent i antallet af ansøgere til bacheloruddannelserne, fastholder Syddansk Universitet tallene fra sidste år.
Annonce

I alt 6.300 unge har prioriteret Syddansk Universitet (SDU) som det sted, de helst vil studere. Med det tal fastholder universitetet sidste års søgning til bacheloruddannelserne. Og dermed går SDU imod den landsdækkende tendens. hvor der har været en samlet tilbagegang på to procent i antallet af ansøgere til bacheloruddannelserne.

Det er status, efter at der i fredags var deadline for at søge ind på universiteternes bacheloruddannelser via kvote 1.

SDU's Prorektor Bjarne Graabech Sørensen er godt tilfreds.

- Vi kan kun være tilfredse. Vi holder vores tal, selv om der er en nedgang på landsplan. Samtidigt glæder vi os over, at de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser oplever en fremgang. Det er især inden for de områder, at der forventes at blive brug for mere arbejdskraft, siger Bjarne Graabech Sørensen

Annonce

Naturvidenskab er populært

SDU's naturvidenskabelige uddannelser har været meget søgte i år.

De naturvidenskabelige uddannelser på universitetet har en fremgang på 19 procent i førsteprioriteter. På landsplan er der en tilbagegang på fire procent. Det er stort set alle naturvidenskabelige fag på SDU, der har flere ansøgere end sidste år, og højdespringeren er fysik.

Søgningen mod de tekniske uddannelser er steget med seks procent. Diplomingeniør i elektronik har størst fremgang med 67 procent.

De sundhedsvidenskabelige uddannelser på Syddansk Universitet oplever også en lille stigning.

Annonce

Samfundsvidenskab går tilbage

Humaniora må modsat notere sig, at søgningen til uddannelserne her går marginalt tilbage.

Og på de samfundsvidenskabelige uddannelser er tilbagegang på ni procent. Det skyldes især en reduktion i de engelsksprogede uddannelser, oplyser universitetet.

I alt har Syddansk Universitet modtaget 18.853 ansøgninger. Hermed var det omtrent en tredjedel af ansøgerne, der har sat SDU som førsteprioritet.

Ansøgerne får den 26. juli besked om, hvorvidt de er optaget.

- Derefter glæder vi os til at se vores nye studerende, siger studiechef Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce