Annonce
Indland

SDU Erhverv: - Vi har helt sindssygt mange tiltag

SDU Erhverv har skruet op for indsatsen for at forberede de studerende til hård konkurrence om jobbene.
  • For at komme den aktuelle ledighed i møde har SDU Erhverv styrket indsatsen med at forberede de studerende til arbejdsmarkedet

Kritikken af de studerende, der ikke er klar til arbejdsmarkedet, når de forlader skolebøgerne, kan ikke rettes mod manglende indsatser på Syddansk Universitet.

Ifølge afdelingsleder på SDU Erhverv, Jacob Krummes har de "helt sindssygt mange" tiltag, der skal forbinde de studerende med arbejdsmarkedet, før de dimitterer. Han fortæller, at man for halvandet år siden for alvor begyndte at styrke indsatsen på området.

- SDU kunne godt se, at der kom en fremdriftsreform, og at konkurrencen ville blive hård, når vi uddanner mange kandidater samtidig i hele landet. Derfor har vi forberedt os, for vi ved, at jo tidligere de studerende gør sig karriereovervejelser, jo hurtigere kommer de i arbejde, siger han.

Inden for det seneste år har de i SDU Erhverv ansat seks faste karrierevejledere mod den ene, der har været tidligere. De får 10.000 indskrevne studerende igennem enheden i løbet af et år, og de afholder 180 arrangementer om året.

Og som noget nyt og mere markant har SDU valgt at gøre indsatsen, der hedder Career Management Skills, ECTS-baseret. Det betyder, at det er obligatorisk på alle fakulteter at skulle igennem et forløb med fokus på fremtidig karriere. Det kan enten være i form af valgfag eller praktikforløb, og det er både på bachelor- og kandidatniveau, afhængigt af uddannelsen.

- Mange studerende er optaget af at færdiggøre deres studier og benytter sig ikke frivilligt af de tilbud om vejledning og netværk, som vi har. Derfor har vi valgt at tvinge alle til at gøre sig de her refleksioner på et tidspunkt i deres uddannelse, siger Jacob Krummes.

SDU Erhverv oplever at afholde mange arrangementer med et sløvt fremmøde. Derfor handler det ifølge afdelingslederen også om at kommunikere mere direkte til de studerende, når de har brug for det. Og om at de studerende selv tager et ansvar for at blive bedst muligt rustet til kampen om jobbene efter deres uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce