Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lissen scorede million i Løvens Hule: Hun har opfundet en løsning til våde hunde

Lissen Marschall har opfundet et tørredækken til hunde. I årets udgave af Løvens Hule på DR1 fik hun en investering på 1,125 millioner kroner. Foto: Jakob Vind
I dette års udgave af Løvens Hule på DR1 modtager Lissen Marschall, født i Åstrup, 1,125 million kroner af investoren Christian Arnstedt. Lissen Marschall medvirker med et tørredækken til hunde. Tørredækkenet har hun opfundet med sparring fra faderen Peter Marschall, der også er opfinder.

Åstrup: Oftest er det med bankende hjerte og svedige håndflader håbefulde iværksættere træder ind på scenen i Løvens Hule på DR1.

Men da Lissen Marschall vovede sig ind i den nyeste udgave af programmet med sit tørredækken til hunde og virksomheden Siccaro, var hun relativt rolig. Hun har nemlig solgt dækkenet i flere år i 15 lande forinden optrædenen i investeringsprogrammet.

- Jeg tænkte, jeg har en god forretning, jeg har et godt produkt, og jeg har rigtig mange kunder, fortæller Lissen Marschall, der tilfreds forlod programmet med en investering på 1,125 million kroner fra den nye løve Christian Arnstedt.

I dag bor Lissen Marschall i Sorø, men hun er født og opvokset i Åstrup ved Faaborg. Virksomheden Siccaro sælger både tæpper, handsker og dækkener til hunde, der alle er lavet af Wet2Dry-materialet, som Lissen Marschall selv har opfundet. Materialet består af viskose, et tekstil der kommer fra økologisk bambusfibre og kan tørre en våd hund på 15 minutter.

Det med at opfinde og udvikle produkter ligger ikke Lissen Marschall fjernt. Hendes far, Peter Marschall, er også opfinder og står blandt andet bag den berømte hundeskærm, hunde får på efter en operation. Han har hjulpet og støttet Lissen Marschall i produktets udviklingsproces og sidder desuden i Siccaros bestyrelse.

- Det var fantastisk og sjovt at træde ind i hans verden. Det var virkelig fedt, jeg har en rigtig god far. Han tog mig seriøst og gad at forklare, fortælle og engagere sig, forklarer Lissen Marschall.

Annonce

Lissen Marschall

Lissen Marshall er 48 år

Hun grundlagde Siccaro i 2013.

Siccaro lancerede den første WetDog absorberende hundejakke i 2014.

Siccaro forhandles i 15 lande og hos 80 danske forhandlere.

Siccaros sortiment til hunde består af absorberende tørrekåbe, hundejakke, håndklæde, tørrehandsker og flexmåtter.

Wet2Dry-materialet kan absorbere op til 7 gange dens egen vægt og op til 90 pct. af fugten i hundens pels

Sanger i 15 år

Lissen Marschall har ikke altid været opfinder. I 15 år har hun turneret rundt som musicalsanger, og blandt andet spillet med i Les Miserables og flere Sebastian-musicals. Men med en nystartet familie og en mand, der som journalist rejste meget, tog Lissen Marschall en beslutning:

- Jeg havde et ønske om at være selvstændig, og jeg kunne godt tænke mig at blive udfordret med noget andet. Og det må man sige, det er jeg blevet, erkender hun.

Efter en omvej som smykkedesigner endte hun i lære hos faderen i forbindelse med uddannelse. Det var her hun udviklede Wet2Dry-materialet. Lissen Marschall kunne ikke finde en ordenligt hætte til økologiske hårmasker.

- I den forbindelse tænkte jeg, at det kunne være fedt, hvis man havde sådan et hairspa-sæt, hvor der var et super opsugende stykke klæde, der kunne suge vand ud af håret, husker hun.

Efter lang tid endte Lissen Marschall med et stykke stof, der var virkelig velegnet til at tage fugt ud af hår. Det viste sig desuden at være oplagt til at tørre hendes labradoodle med.

- Da der ikke fandtes noget i forvejen til hunde, var det naturligt, at det lige pludselig udviklede sig i den retning.

Ikke fan af programmet

Det krævede en del overtalelse, før Lissen Marschall følte, det var en god idé at medvirke i Løvens Hule. Faktisk har hun været modstander af programmet.

- Jeg synes, det var nogle virkelig tarvelige betingelser. Jeg synes ikke, det var løver men hyæner, der sad der. Rigtig meget underholdning var på iværksætterens bekostning, mener hun.

Men efter at have set de seneste udgaver af programmet, måtte hun erkende, at det havde ændret sig. I dag er hun glad for sin medvirken og håber det vil give hende og Siccaro mere end blot investeringen fra Christian Arnstedt:

- Jeg håber selvfølgelig, at en masse, der ser programmet, vil sige: "Ej, hvor smart jeg har en våd hund. Sådan én skal jeg have". Det ville da være fantastisk, lyder det fra opfinderen.

Lissen Marschall glæder sig desuden til samarbejdet med sin nye investor:

- Det betyder jo, vi kan blive ambitiøse på en helt anden måde.

Lissen Marschalls far, Peter Marschall, er også opfinder og sidder i bestyrelsen i Siccaro. Foto: Siccaro

Far forhåbentlig med længe

Lissen Marschalls far er stadig med i bestyrelsen, og samarbejdet betyder meget for hende:

- Han er jo en grand old man. Det er ham, jeg læner mig op ad, når jeg bliver forvirret. Han har nogle år på bagen og kan se tingene fra en anden vinkel. Det skal man absolut ikke underkende, for den ro og styrke kan hverken banken eller ingen andre give.

Selvom faderen er over 80 år gammel, er der ingen tegn på, at han trækker sig.

- Han er frisk og er godt med. Han virker ikke gammel på den måde, fortæller Lissen Marschall.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Annonce