Annonce
Faaborg-Midtfyn

Scooterkørsel på boldbaner eskalerer: - Hvorfor skal de ødelægge det for andre?

Efter kørsel på boldbanerne torsdag aften er der nu friske spor efter scooterne. Sporene går længere ud på banerne end sidste gang. Privatfoto: Jack Kyhe

Unge på scooter har torsdag aften igen kørt boldbaner i Ringe i stykker. Denne gang er det gået hårdere ud over banerne, og boldklubbens postkassen er også blevet ødelagt.

Ringe: Boldbanerne i Ringe og området omkring Midtfyns Fritidscenter er hårdt ramt i disse dage.

I weekenden blev fodboldbanerne i Ringe første gang kørt i stykker, og onsdag gik en "fest" over gevind og endte i lussinger og knallertkørsel inde i fritidscenterets hal. Torsdag aften var unge mennesker på scooter igen kørt ud på fodboldbanerne.

- Det var omkring klokken 22. Det ved jeg, fordi jeg blev ringet op af en af trænerne, som så det. Men da han gik udenfor, kørte de unge drenge væk på deres scooter igen. Det var så mørkt, at træneren ikke kunne se nummerpladen, eller hvem der var, fortæller den tidligere formand for Ringe Boldklub Jack Kyhe, som er nabo til banerne.

- De er kørt ned fra cykelstien ved Aldi og kørt længere ud på banen end sidst. Så har de lavet et par donuts (kørt i cirkler, red.) og så kørt ud igen, siger Jack Kyhe, der onsdag morgen selv gik ned til banerne for at se hærværket.

Han fortæller, at der boldklubbens postkasse også er blevet ødelagt, og samtidig er der blevet smadret mokai-flasker på cykelstien.

- Jeg er dybt frustreret, irriteret, sur og ked af det på samme tid. Jeg ved ikke, hvad filan vi kan gøre. At de unge kører på scooter er fint nok, men hvorfor skal de ødelægge det for andre? Hvorfor skal der smadres flasker på en cykelsti, hvor folk går tur med deres hund, og børn kommer cyklende om morgenen? Jeg forstår det ikke.

Jack Kyhe har som konsekvens nu taget fat i både kommunens Vej og Park-afdeling og SSP, og han håber, at de kan hjælpe med at løse problemet.

Annonce
Scooterkørslen efterlader dybe spor i det våde græs. Privatfoto: Jack Kyhe
Også boldklubbens postkasse blev ødelagt torsdag aften. Privatfoto: Jack Kyhe
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce