Annonce
112

Scooterkørere forskrækkede pige - da mor ville hjælpe, stjal de hendes taske

Arkivfoto: Michael Bager

Odense: En 29-årig kvinde fra Odense har anmeldt et tyveri på Kertemindestien til Fyns Politi. Ifølge anmeldelsen cyklede kvinden og hendes datter på stien onsdag morgen omkring klokken 8.30, da de blev overhalet af en hurtigtkørende scooter.

Den kørte ifølge kvindens anmeldelse så hurtigt, at datteren, som cyklede ved siden af hende, blev forskrækket og væltede på sin cykel. Kvinden stod af sin egen cykel og smed den på stien for at hjælpe sin datter, og det udnyttede de to personer på scooteren ifølge anmeldelsen.

Føreren af scooteren vendte på stien og kørte tilbage til uheldsstedet - ikke for at hjælpe pigen, som var væltet på sin cykel, men for at tage hendes mors sorte taske af mærket Adax. Derefter kørte de to på scooteren væk.

Kvinden har beskrevet de to som unge drenge, mørkhårede og af anden etnisk oprindelse end dansk. De var begge iført sorte jakker.

Oplysninger om sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce