Annonce
Odense

Scooterkører brækkede hoften: Bilist stak af efter færdselsuheld

Arkivfoto: Michael Bager

OPDATERET 13. februar 2019: Det er tidligere fremgået med Fyns Politi som kilde, at der ikke skete nogen personskade ved uheldet. Det er ikke korrekt og er rettet i artiklen herunder.

Odense: Onsdag morgen ved ottetiden påkørte en personbil en scooter på Herluf Trolles Vej.

- Part et, der kører personbilen, drejer til højre ind på Herluf Trolles Vej fra Blangstedsgårdsvej. Bilisten rammer part to, der kommer kørende på knallert, siger Lars Fredensborg, vagtchef ved Fyns Politi.

Personbilen valgte dog ikke at standse, men stak af i vestlig retning ad Herluf Trolles Vej.

Tilbage lå en forslået scooterkører, som viste sig at have brækket sin højre hofte og samme dag måtte opereres. Fyens.dk har efterfølgende talt med offeret, som fortæller, at føreren af bilen var en mand, formentlig mellem 55 og 65 år, med hvidt hår.

Han kørte i en hvid personbil, mindre klasse. Det kan muligvis være en Peugeot 206.

- Vi er ikke helt sikre på, at det er den model. Men vi vil meget gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget, siger vagtchefen.

Henvendelserne skal rettes til politiet på 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce