Annonce
Nordfyn

Scooterdrengene i Otterup: På udkig efter andre lokaler

Drengene i scooterværkstedet drømmer om deres helt eget sted. Her er det Jakob Jensen, som jonglerer med pizza og motor i det nuværende sted. Foto: Henrik Larsen
Drengene i scooterværkstedet drømmer om at få et fast tilholdssted. Lokalerne, de låner af FGU, den tidligere Otterup Produktionsskole, er fine, men har den skavank, at de skal tage grej og maskiner med frem og tilbage hver gang.

Otterup: Scooterværkstedet i Otterup er kommet for at blive, men ikke nødvendigvis i de nuværende lokaler i FGU, den tidligere Otterup Produktionsskole.

Ønsket er at finde andre lokaler og helst i Otterups industrikvarter. Her bor ingen, som vil kunne føle sig generet, når maskinellet testes af i aftentimerne. De nuværende lokaler er fine, men fordi de også til daglig benyttes af FGU-eleverne, er det nødvendigt hver gang at fragte grej og maskiner frem og tilbage. Hvilket kan være besværligt. Nogle af drengene er ikke fyldt 15 år endnu og må dermed endnu ikke på offentlig vej køre på scooter og knallert, så de har brug for hjælp til at få maskinerne frem til værkstedet.

- Vi bliver glade, hvis det lykkes os at finde 100-150 kvadratmeter i en af områdets industribygninger, siger Klaus Madsen, der er en af de frivillige kræfter bag scooterværkstedet.

Et andet mødested ville gøre, at drengene ikke behøvede at rydde 100 procent op hver eneste gang, de mødes og selv i et vist omfang kunne indrette værkstedet. Ydermere ville det måske åbne op for muligheden, at de kunne mødes mere end én gang om ugen, som det er tilfældet nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce