Annonce
GOG

Schweizere er klar: GOG - den håndboldskøre provins

"Den håndboldskøre provins" - nu med billede. Foto: Roland Petersen
GOG's modstander i tirsdag aftens europæiske kamp i Gudme - Pfadi Winterthur fra Schwiez - har tilsyneladende gjort sit forarbejde grundigt.
Annonce

HÅNDBOLD: "Spillerbussen kører gennem de landlige omgivelser øst for Odense. Pludselig dukker der en lille landsby op, der med sine knapt 850 indbyggere lige er dobbelt så stor som Winterthur-forstaden Reutlingen. I en s-kurve ser man kirken, og lige derefter dukker Gudmes sportspalads op. Ikke spektakulært men alligevel uventet stort på netop dette sted. Når spillerne løber ind i arenaen, så forvandler dette provins-byggeri sig til et vildt håndboldhus. Det er en fantastisk oplevelse."

Sådan indleder Pfadi Winterthur Handball sin omtale på klubbens hjemmeside af tirsdag aftens første opgør mod GOG i kampen om at nå gruppespillet i EHF European League. Der er researchet i bund af en skribent, der endog har været i området, og af en skribent, der er bevidst om, at han selv om han bruger ordet "provins" med et glimt i øjet, så er han klar over, hvad provinsen indeholder. Artiklen indeholder nemlig også følgende sætning:

"Meget skal falde på plads hos Pfadi, hvis holdet skal have en chance for at hive den samlede sejr hjem i returkampen" (spilles på næste tirsdag, den 29. september, kl. 18.45, red.). GOG er en klassemodstander."

Annonce

- Jeg er også lidt håndbold-skør

Frederik Clausen, GOG-anfører med et stort gult hjerte, griner højlydt, da Sport Fyn præsenterer ham for ordene "GOG - den håndboldskøre provins" og siger:

- Jamen, det er jo lidt rigtigt. Da vi var på vej til Skjern i søndags, sad jeg netop og tænkte på, "at det egentlig er vildt, at der ligger så stor en håndboldklub herude", men så kom jeg også til at tænke "Gudme, det er jo også ret sindssygt. Det er vildt - og fedt. Og det siger bare alt om den lokale opbakning og om den vilje og gejst, der er omkring klubben."

Frederik Clausen glæder sig til, at GOG atter skal spille europæisk håndbold. Det er altid et løft for holdet at spille i Europa, som GOG-kaptajnen tilføjer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fra GOG-cheftræner Nicolej Krickau lyder kommentaren:

- Winterthur har fattet det, så klubben er tilsyneladende godt forberedt til kampene. "Skør provins" - det er jo derfor, jeg arbejder her. Jeg er også selv lidt håndbold-skør.

Lidt ekstra til din baggrund for kampen

Det er Pfadi Winterthur Handball, der kommer på besøg i Gudme, tirsdag aften, hvor der er kampstart 18.45. Pfadi betyder rent faktisk "spejder" og angiver, at klubben, der er dannet i 1938, har rod i spejderbevægelsen.

Winterthur har gode minder omkring GOG, men de ligger langt tilbage. I 1996 var GOG og schweizerne i samme svære pulje i Champions League, hvor GOG fik en ordentlig øretæve i Alpelandet. Det var ellers en stor sæson for fynboerne, der havde Ulf Schefvert som cheftræner. Både nationalt og internationalt.

Winterthur er en stor uddannelses- og kulturby med 110.000 indbyggere. Der er ikke færre end 16 museer i byen, og Winterthur har det største gågadesystem i Schweiz.

Pfadi har vundet ni mesterskaber - senest i 2004. Det er blevet til tre pokaltitler - senest i 2010.

Returkampen spilles tirsdag den 29. september, kl. 18.45, i Win4 Arena, der har plads til 2300 tilskuere. Arenaen er altså på størrelse med Phønix Tag Arena i Gudme.

I sæson 2016/2017 missede Winterthur gruppespillet i EHF Cuppen med et nederlag til tyske Frisch  Auf Göppingen.

Winterthur-skribenten har også sat sig godt ind i, hvilke profiler, der venter Pfadi tirsdag aften i Gudme og hjemme i Winterthur en uge efter. Han strør i sin foromtale rundt med roser omkring spillere som Emil Jakobsen, Kasper Kildelund og ikke mindst GOG's nye landsholdsakse i midten, Morten Olsen og Anders Zachariassen.

Annonce

To store profiler

Til gengæld er skribenten mere tilbageholdende med at pege på styrke i egne rækker.

Der er ingen tvivl om, at Winterthur er en hylde ned i forhold til Kadetten Schaffhausen, men Pfadi tabte lørdag kun med to mål til Kadetten, som GOG mødte i gruppespillet i Champions League i sidste sæson. Hjemme vandt fynboerne med fem mål, men de blev kørt over i Schweiz med et nederlag på 12 mål.

Winterthur spillede godt hos Scaffhausen. Ikke mindst lyste holdets to absolutte profiler, Roman Sidorowicz (seks mål og tilbage efter en længere skadespause) og Aleksandar Radovanovic på højre back ( 16 mål på 17 forsøg) markant op.

- Jeg har set fire-fem kampe med Winterthur fra denne sæson - og tre fire fra sidste sæson. Det er et hold, der vokser på mig. Mine meldinger i sidste uge gik i retning af os som storfavorit. Vi er stadig favoritter på materiale og på, at vi spiller i den danske liga, men Winterthur spillede virkelig godt i lørdags.

Nøglen til sejr for GOG i Gudme tirsdag kan blive holdets stærke kontra. Pfadi spiller med et kontant indarbejdet forsvar 5-1 - men også en opstilling, hvor holdet gerne vil have skiftet to spillere ud fra angreb til forsvar.

- Det skal vi udnytte, fastslår Nicolej Krickau, der på spørgsmålet om, hvor meget hans hold skal vinde, før han rejser til Schweiz med tryghed i bagagen, svarer:

- Det ved jeg simpelthen ikke. Er et, fem eller otte mål nok? Jeg vil være tryg, hvis vi vinder tocifret, men det gør vi bare ikke.

Annonce

Kaptajn- ærgrelser

Efter de seneste corona-stramninger må der kun være 500 personer i Phønix Tag Arena til tirsdag aftens kamp. Det ærgrer kaptajn Frederik Clausen, der siger:


Hvis tilskuerne forsvinder, er der ikke så meget tilbage, selv om vi kæmper med liv og sjæl.

Frederik Clausen, GOG-kaptajn


- Når man har prøvet at spille i en tom hal, er man glad for de tilskuere, som trods alt må komme ind. Men det er svært at få det sidste tryk på, hvor hallen virkelig koger. De effekter forsvinder lidt, men vi må tage, hvad vi kan, for øjeblikket. Vi kender situationen, men vi håber snart, der kan komme flere tilskuere. Det betyder meget for os spillere, men også for "produktet håndbold". Hvis tilskuerne forsvinder, er der ikke så meget tilbage, selv om vi kæmper med liv og sjæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce