Annonce
Sydfyn

Coronakrisen spændte ben: Nu er salget af Schultz Byggemarked næsten på plads

Salget af Jens Schultz' byggemarked er snart ved at være en realitet. I begyndelsen af året kom det frem, at han ville sælge til Stark. Men processen trak ud på grund af coronanedlukning af landet.
I begyndelsen af året kom det frem, at Jens Schultz havde solgt sit byggemarked til byggecenterkæden Stark. Der manglede bare lidt papirarbejde, så var overtagelsen endelig. Men så blev landet coronalukket, og overtagelsen blev forsinket. Men nu er salget næsten på plads.
Annonce

Svendborg: Går alt efter planen, vajer der fra oktober et Stark-flag i flagstangen foran Schultz Byggemarked i Svendborg.

Det er noget senere på året, end det egentligt var planen.

For det faktum, at Jens Schultz' byggemarked - XL Byg - skulle sælges til Stark, blev offentliggjort i begyndelsen af året.

Men overtagelsen blev forsinket væsentligt, da landet blev coronalukket, fortæller direktør, Thomas Skovlund Madsen.

- Da landet blev lukket gik processen i stå, og den blev først taget op igen kort før sommerferien, hvor den så gik i stå igen på grund af ferien. Men nu er det godt i gang, så nu varer det ikke længe, siger han.

Det er myndighedernes behandling af fusionen, der trækker ud, fortæller han.

For når man sælger en biks af den størrelse - sidste år lød nettoomsætningen på 275 millioner kroner - skal myndighederne ind over.

Især fordi fusionen sker med Stark, der også er en stor spiller på markedet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens rolle i forbindelse med fusionen er at afdække markedet og undersøge, om det stiller kunderne ringere, at Stark sætter sig på yderligere markedsandele.

- Man vil sikre sig, at konkurrencen stadig er på lige vilkår, når Stark overtager, så Stark ikke får for stærk en position her i området og forbrugeren dermed får et for lille udbud af leverandører, siger Thomas Skovlund Madsen og fortsætter:

- Vi forventer ikke, at der skulle være problemer, for der er lavet et grundigt stykke benarbejde, inden vi kastede os ud i det her for at sikre, at en fusion har gang på jord. Det er man nødt til, for man betaler ret mange penge for overhovedet at ansøge om at fusionere. Så det forventer vi helt klart kommer til at gå glat.

Annonce

Stark til oktober

Thomas Skovlund Madsen regner med, at handlen bliver endeligt besejlet inden for den nærmeste fremtid.

- Den 8.  oktober senest får vi en tilbagemelding fra myndighederne, om hvorvidt fusionen er godkendt, afvist eller om den skal i udvidet proces; altså om der skal analyseres yderligere på det.

Går det efter planen vajer der fra midten af oktober et Starkflag foran indgangen til Jens Schultz byggemarkeder på Sydfyn.

- Så jeg regner med, at vi omkring 1. oktober eller medio oktober har Starkflaget oppe. Det er i hvert det, vi får tilkendegivet af advokaterne, så det regner vi med, siger han.


Så jeg regner med, at vi omkring 1. oktober eller medio oktober har Starkflaget oppe. Det er i hvert det, vi får tilkendegivet af advokaterne, så det regner vi med

Thomas Skovlund Madsen


Og det er ærligt talt ikke så tosset snart at kunne sætte to streger under, forstår man.

- Ja, for det har da kostet os nogle penge, at det er trukket ud, siger Thomas Skovlund Madsen, men afviser venligt at sætte et egentligt beløb på tabet.

Han oplyser desuden, at mens Jens Schultz går på pension, fortsætter han selv i jobbet; blot med et Stark-logo på trøjen.

- Det er en del af handlen, siger han og oplyser, at han har været direktør sammen med Jens Schultz siden 2011.

Jens Schultz sælger sit livsværk og går på pension efter 50 år med tømmerhandel og byggemarked.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce