Annonce
Sport

Schöne har fået ny boss: Cornelius skulle have slappet af

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Med et hattrick var Andreas Cornelius med til at fremprovokere en trænerfyring i danskerklubben Genoa.

Den danske landsholdsangriber Andreas Cornelius gjorde ikke bare livet surt for landsmændene Lasse Schöne, Peter Ankersen og Lukas Lerager, da han 20. oktober lavede hattrick i Parmas 5-1-sejr over Genoa i Serie A.

Cornelius gjorde også Aurelio Andreazzoli arbejdsløs, da fodboldtræneren blev fyret i Genoa to dage efter massakren.

- Cornelius var i hvert fald en af grundene til, at vi skulle have ny træner, siger Lasse Schöne, der aktuelt er samlet med det danske fodboldlandshold.

Han får øjenkontakt med Andreas Cornelius på landsholdets hotel i Herning.

- Jeg sagde til dig i pausen, at du nu slapper du lige af. Og så lagde du sgu lige en mere i dåsen, siger Schöne henvendt til bødlen Cornelius, der scorede to mål lige før pausen og et mål lige efter pausen i det omtalte Serie A-opgør.

Der er intet ondt mellem de to landsholdskolleger. Imens Schöne skælder Cornelius ud i en munter tone, laver han også en espresso til ham.

Angriberen tager det afslappet, at han var med til at fremprovokere en trænerfyring i Genoa, hvor Thiago Motta er blevet ny cheftræner.

- Jeg tror faktisk, de er glade for, at de skulle have ny træner. Det kan godt være, at jeg gjorde dem en tjeneste, joker Cornelius.

For Lasse Schöne kom trænerfyringen lidt over to måneder efter skiftet til Genoa. Han havde en samtale med den nu fyrede Andreazzoli forud for klubskiftet.

Selv om trænerskiftet er kommet efter kort tid i klubben, har det ikke givet anledning til bekymringer hos den 33-årige dansker.

I stedet fokuserer han på at gøre det godt under Thiago Motta, og Schöne har fået et godt indtryk af den tidligere topspillers første uger i Genoa.

- Trænerfyringer er en del af fodbold, og det er selvfølgelig ikke sjovt, men det er noget, jeg også har prøvet i Ajax. Jeg ved også, at der ikke nødvendigvis skal meget til i Italien, og vi havde jo ikke fået nogen god start på sæsonen.

- Jeg synes, at det er meget spændende med Motta som ny træner. Han er ung, og det er hans første store trænerjob, og han har en masse gode idéer om, hvordan vi skal spille bolden rundt langs jorden. Det kan jeg godt lide, så indtil videre er jeg meget positiv, siger Schöne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce