Annonce
Sport

Schöne: Eriksens skade kommer ti år for sent

Lasse Schöne var tæt på at score i sin seneste internationale kamp, da han ramte overliggeren for Ajax i udekampen mod Bayern München i Champions League i sidste uge. Lørdag spiller han med stor sandsynlighed for Danmark mod Irland.

Lasse Schöne føler sig mere defensiv og regner ikke med, at skulle erstatte Christian Eriksen mod Irland.

I mange år har landsholdsspilleren Lasse Schöne gjort sig på den offensive midtbane, men det gør han ikke længere.

Derfor regner han heller ikke med, at han skal tage over på den offensive midtbane i stedet for skadede Christian Eriksen i lørdagens Nations League-kamp mod Irland.

Tidligere har Schöne ellers påpeget, at konkurrencen fra Eriksen på netop den position har forhindret ham i at få mange landskampe, men nu har Ajax-midtbanespilleren i stedet erobret pladsen på holdets defensive midtbane.

- Nu har jeg fået en anden plads, så Christians skade kommer på et dårligt tidspunkt. Det kunne godt være sket ti år før, siger Lasse Schöne muntert.

- Det er ikke Christian, jeg skal konkurrere med mere. Jeg har fået en anden plads på mit klubhold og på landsholdet de sidste par år, så jeg ser ham ikke som min konkurrent længere, siger Lasse Schöne.

Landstræner Åge Hareide har bragt Schönes navn i spil, når han har talt om, hvem der skal erstatte Christian Eriksen mod Irland.

Schöne er da også klar til at påtage sig en vikartjans på sin tidligere favoritplads, hvis han skulle blive valgt over andre kandidater som Pierre-Emile Højbjerg og Lukas Lerager.

- Jeg har spillet på den offensive midtbane i stort set hele mit liv bortset fra de seneste tre år. Så selvfølgelig kan jeg godt spille pladsen mod Irland, men det er ikke min position længere, selv om jeg ikke har glemt, hvordan man gør.

- Hvis der er brug for mig, så spiller jeg da der, selv om jeg primært fokuserer på den defensive midtbane. Så længe jeg ligger inde centralt i banen, så skal jeg nok spille godt, siger Lasse Schöne.

Den 32-årige midtbanespiller har spillet 40 landskampe og kvitteret med tre mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce