Annonce
Sport

Schmeichel misser finale på Wembley efter sent mål

Andrew Yates/Reuters
Aston Villa er klar til Liga Cup-finalen efter 2-1 tirsdag og samlet 3-2 over Kasper Schmeichel og Leicester.

Aston Villa er klar til den engelske Liga Cup-finale på Wembley. Det står klart efter tirsdagens hjemmesejr på 2-1 over Kasper Schmeichel og Leicester.

Da den første kamp sluttede 1-1, vinder Aston Villa samlet med 3-2.

Først inde i kampens tillægstid scorede Aston Villa det afgørende mål.

Kampen begyndte også hektisk med muligheder i begge ender af banen. Allerede efter fem minutter satte Schmeichel en fodparade på bolden efter et farligt indlæg fra venstre.

Leicester var også tæt på et par gange i indledningen, og i det ene tilfælde reddede Villas norske keeper, Ørjan Håskjold Nyland, fornemt nede ved stolperoden.

Det lugtede af et tidligt mål, og det faldt efter 11 minutter. Matt Targett fik bolden i venstre side af feltet, og trods en lidt svær position fandt han plads til at passere Schmeichel med et resolut skud.

Målet betød, at hjemmeholdet overlod mere initiativ til gæsterne. Det gav Leicester chancer undervejs, men Villa havde også muligheder, der kunne have ført til 2-0-målet.

Med godt en halv time tilbage var det tid til at sætte Jamie Vardy på banen. Leicester-topscoreren startede nemlig på bænken efter at have bøvlet med en skade på det seneste.

Et kvarter senere var der udlignet, uden Vardy dog tog del i målet. Harvey Barnes modtog bolden i venstre side af feltet og smækkede et hårdt indlæg på tværs, så Kelechi Iheanacho nemt kunne udligne ved bageste stolpe.

Med 2-2 sammenlagt trak det op til en forlængelse, men to minutter inde i tillægstiden scorede Aston Villa det afgørende mål.

Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Trezeguet ved bageste stolpe sendte bolden i mål og blev den store helt.

Schmeichel nåede efterfølgende med frem til et hjørnespark, hvor han gik op i hovedstødsduel, men danskeren blev taberen både i den og i det store billede.

I finalen på Wembley 1. marts venter for Aston Villa nu enten Manchester City eller Manchester United. City vandt den første kamp 3-1 på udebane og er klar favorit til at vinde samlet inden returopgøret onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce