Annonce
Sport

Schmeichel: Billeder af helikopterstyrt vil altid være i mig

Kasper Schmeichel (til højre) ses her foran Leicesters hjemmebane, hvor tusinder af mennesker lagde blomster frem efter klubejer Vichai Srivaddhanaprabhas død.

Leicester føles tommere, efter at klubbens ejer døde i et helikopterstyrt, siger Kasper Schmeichel.

Den tragiske hændelse, hvor Leicesters klubejer, Vichai Srivaddhanaprabha, styrtede ned i sin helikopter og sammen med fire andre omkom lørdag 27. oktober vil altid blive siddende i hovedet på Leicester-målmand Kasper Schmeichel.

Det siger den danske landsholdsspiller, som så hændelsen fra nærmeste hold.

- Det er billeder, som vil blive hos en altid. Jeg var ikke den eneste, der var der, men det er noget, vi alle må leve med.

- Jeg så det, men jeg vil ikke rigtig gå så meget mere i detaljer med det. Jeg kan ikke sætte ord på, hvad det er for nogle tanker, der gik igennem mig. Det er stadigvæk lidt for tæt på, siger Kasper Schmeichel.

60-årige Srivaddhanaprabhas helikopter styrtede ned ved en parkeringsplads lige uden for Leicesters stadion, efter at hans fodboldhold havde spillet 1-1 hjemme mod West Ham.

Siden har Leicester været i sorg, og det bliver klubben ved med.

- Det ville være løgn at sige, at det ikke var en hård periode. Vi har mistet en mand, som alle har haft en relation til. Klubben sørger lige nu, og det vil den gøre i lang tid. Når han ikke er der, føles klubben lidt tommere, siger Kasper Schmeichel.

Den danske målmand beskriver den afdøde klubejer som en meget vellidt person, fordi han på trods af stor rigdom ikke afveg fra sine menneskelige værdier.

Vichai Srivaddhanaprabha var altid hjælpsom over for alle spillere og andre ansatte i Leicester, uanset hvilken problemstilling de fremførte for ejeren, siger Schmeichel.

Ejeren er også årsag til, at Kasper Schmeichel på trods af status som en dygtig og eftertragtet målmand har spillet i Leicester siden 2011.

- Han har en kæmpe andel i, at jeg har været i Leicester i så lang tid. Som jeg sagde i det brev, jeg skrev, har han passet på mig fra første dag, jeg mødte ham. Jeg følte mig velkommen, og uanset hvilket problem han havde, så ville han altid gøre alt for at hjælpe.

- Da jeg forlængede min aftale i sommer, der havde en kæmpe andel i det.

- Leicester er en speciel klub. Jeg ved ikke, om man ikke forstår det, hvis man ikke er i klubben. Der er mange, som kommer og forlader en traditionel Premier League-klub, men i Leicester er der mange, som har været der i lang tid, siger Kasper Schmeichel.

En af thailænderens store kvaliteter var, at han fik spillerne til at tro på deres drømme. Det var blandt andet derfor, at det var muligt for holdet at rykke op i Premier League og siden vinde et sensationelt mesterskab i 2016.

- Han sagde til mig, da jeg skrev under, at vi ville komme i Champions League. Med et hvilket som helst andet menneske ville man tænke, at han er ikke rigtig klog, men der var et eller andet ved ham.

- Han fik alle til at tro. Han havde en utrolig aura og ro omkring sig. Der var et eller andet over ham, som gjorde, at man troede på de ting, han sagde.

- Uden ham og hans familie var klubben ikke, hvad den er i dag. Vi kom op fra Championship og vandt Premier League og kom i Champions League. En ting er at lægge penge, det gør mange ejere, men han kom ind med en vision og fik os til at drømme og blive inspireret, siger Kasper Schmeichel.

I den første kamp efter den tragiske hændelse vandt Leicester med 1-0 ude over Cardiff. Siden blev det til 0-0 på hjemmebane mod Burnley.

Før og efter begge kampe blev den afdøde klubejer mindet af spillere og fans.

Hændelsen har fyldt meget hos spillerne, men samtidig har de husket - i klubejerens ånd - at de som elitesportsudøvere har skullet toppræstere i kampene.

- Mens bolden har rullet, har jeg for mit vedkommende kunnet fokusere, men som man har kunnet se på billederne fra før og efter begge vores kampe, har det fyldt meget.

- Jeg ved ikke, om vi kan bruge fodbolden som terapi. Vi har altid spillet for ham og hans drømme og visioner, og det vil vi fortsætte med, siger Kasper Schmeichel.

Hele Leicesters spillertrup var i Bangkok 4. november i forbindelse med Srivaddhanaprabhas begravelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce