Annonce
Erhverv

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Kim Madsen bruger lige nu mange timer i den nye butik. Han indretter selv det 600 kvadratmeter store lokale. Foto: Christina Jacobsen
Odense-møbelforhandleren Schiang Living åbner en ny butik. Her er konceptet, at møblerne ikke behøver at koste en formue. Og mærket? Det er slet ikke vigtigt.

Stæremosegårdsvej: - Undskyld, jeg ikke svarede. Jeg hang lige i en stige, siger Kim Madsen og griner.

Han står i bagdøren til lokalet på Stæremosegårdsvej 52B. Forsiden af lokalet er plastret til med brunt papir, og i ruden sidder et udlejet-skilt. Det er ikke så svært at lure, at der lige nu sker noget i det 600 kvadratmeter store lokale.

Og det er egentligt heller ikke så svært at lure, hvem der er i gang bag det brune papir. Et skilt ved vejen afslører.

Annonce

Collection by Schiang Living står der.

Og som navnet indikerer, er det den odenseanske møbelforhandler, Schiang Living, der er på spil.

Møbelforhandleren har overtaget lokalet for at åbne et nyt koncept, der især har fokus på sofaer, og ifølge Kim Madsen, der sammen med Søren Larsen ejer Schiang Living, har den nye butik to nøgleord: Familie og pris.

- Sofaen er en vigtig del af hjemmet, men for nogle familier er det sådan, at hvis de bruger en masse penge på Y-stole, køber de ikke en sofa til 70.000 kroner. I den nye butik finder man familiesofaer i fede designs til langt mere overskuelige priser, forklarer Kim Madsen, der uddyber, hvorfor det projekt kræver et helt nyt lokale på en ny adresse.

- Vi kunne simpelthen ikke proppe mere ind i butikken på Albanigade. Og vi vil ikke flytte fra den adresse.

Men Stæremosegårdsvej passede perfekt, mener Kim Madsen.

- Hvorfor ikke lægge sig i et mekkaområde af møbel-udbydere. Og så synes vi faktisk, at det er meget smart at ligge tæt på Ikea. I stedet for at stikke halen mellem benene, vil vi hellere gå ind i samme hundegård og tage kampen. Sagt med et smil, lyder det fra medejeren.

Butikken er færdig i løbet af den næste måneds tid, og de to ejere forventer at kunne åbne i slutningen af august. Foto: Christina Jacobsen

Mærket er ikke vigtigt

De odenseanere, der har besøgt eller kender til Schiang Living i Albanigade, ved sikkert, at det er et sted med mange dyre mærker.

- I Albanigade er konceptet meget mere stramt, og fokus er i langt højere grad på mærkevarerne, som vi har det hele af, siger Kim Madsen.

Og det er netop på dette punkt - mærkevarerne - at den helt store forskel på Schiang Living og Collection by Schiang Living findes.

- Her er jeg fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder. Vi har fundet nogle gode fabrikker, som laver kvalitetsvarer, og så skal vi ikke farves af, hvad det hedder, understreger Kim Madsen.

Fabrikkerne har han især fundet i Italien. For som han siger, skal varerne kunne ”køre på hjul”. Så ingen oversøiske leverandører.

Det betyder til gengæld en lidt længere leveringstid, end hvis man går en tur i Ikea.

- Man skal vente seks til otte uger, men jeg har også bestræbt mig på at finde varer, som ikke findes andre steder i landet. Og så handler det også om, at kunderne ikke skal stille sig tilfredse med den model, der står i butikken. Det er et samarbejde mellem ekspedienten og kunden at finde den helt rigtige form, længde, stoftype og så videre. Vi må gerne skulle kæmpe lidt for det, siger Kim Madsen med et smil.

Det er planen, at Kim Madsen med tiden selv skal designe sofaer, som kan købes i butikken. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Det rigtige personale

Den tilgang har også sat sit præg på det personale, som i slutningen af august står klar til at byde de første kunder indenfor.

- Vi vil have personale med kant. Vi skal ikke have et strømlinet personale med skjorter, hvor der hér står ”Collection by Schiang Living”, siger Kim Madsen og peger på sin krave.

- Det kan jeg simpelthen ikke klare. De skal afspejle samfundet, vi lever i, og at familier er forskellige.

Men selvom familier er forskellige, er der ét område, hvor de er blevet mere ens. I dag er familien – eller rettere kvinden ifølge Kim Madsen - langt mere involveret.

- De har en mening. Det er meget anderledes end for 15 eller 20 år siden. Kunderne opsøger viden og inspiration – for eksempel på sociale medier. Det er også derfor, personalet er så vigtigt, for vi har brug for hinanden i den proces, lyder det fra Kim Madsen, der tilføjer:

- Det har uden tvivl gjort det sjovere at være møbelforhandler.

Hos Collection by Schiang Living er der primært fokus på sofaer. Men butikken får også spiseborde- og stole, tæpper og varer fra Montana og Fritz Hansen. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Indretter for folk

Og det er noget, som Kim Madsen ved noget om. Altså at være møbelforhandler. Det har han nemlig været i 32 år – 14 af dem som medejer af Schiang Living.

Men det var ikke en karriere, der stod skrevet i stjernerne, da Kim Madsen som ung skulle vælge en levevej.

- Jeg var faktisk musiker. Men da jeg var færdig med at have tysk bundesligahår, være iført læderdragt og spille heavy-metal, indså jeg, at jeg måtte tage mig sammen og indse, at der var et liv ved siden af, griner han,

- Jeg blev ansat i Mulvad Møbler, hvor jeg fik ret frie hænder til at dekorere og sætte sammen. Her fandt jeg min plads i møbelbranchen.

Han har stadig frie hænder. Det er den nye butik et godt billede på. Her går han alene rundt mellem sofaer og skillevægge i naturtræ for at sætte sit præg.

Sidstnævnte gør han også i private hjem og hos virksomheder.

- Nogle elsker at bruge ordet indretningsarkitekt. Men jeg siger bare, at jeg er en form for vejleder.

Som vejleder har Kim Madsen lavet private indretninger for helt op til 2,5 millioner kroner.

Også i Odense?

- Det kan jeg ikke oplyse dig om, siger han med et skævt smil.

Indretningerne har også affødt invitationer fra italienske magasiner, der ønsker at få fat i den kreative odenseaner.

- Men der må jeg sige nej. Jeg er manden på gulvet, lyder det fra Kim Madsen.

Schiang Living

Schiang Living og Collection by Schiang Living ejes af Søren Larsen og Kim Madsen.

Schiang Living består af en webshop og to butikker, som ligger i henholdsvis Albanigade i Odense og i Vestergade i Svendborg. Collection by Schiang-butikken på Stæremosegårdsvej er den første af sin slags.

Schiang Living-butikken i Odense har ligget på Albanigade siden 1942, hvor Arne Schiang åbnede Schiang Møbler. Søren Larsen og Kim Madsen overtog butikken i 2007.

Ifølge Kim Madsen handler indretning i høj grad om at mixe billigt med dyrt. - Den inspiration er hentet i modebranchen. Man køber for eksempel en dyr jakke og sammensætter den med en billig skjorte fra H&M, forklarer han. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce