Annonce
Sport

Schalke 04 åbner forårssæson med sejr over Gladbach

Schalke 04 vandt fredag aften 2-0 over Borussia Mönchengladbach i forårspremieren i den tyske Bundesliga.

Det blev til en 2-0-sejr til Schalke 04, da holdet fredag aftens skød forårssæsonen i gang i Bundesligaen.

På hjemmebane tog Schalke imod Borussia Mönchengladbach, der med en sejr kunne have erobret førstepladsen i ligaen.

Denne chance forpassede Gladbach imidlertid med nederlaget, og klubben er derfor stadig to point efter topholdet fra RB Leipzig, der har 37 point.

Bayern München har på tredjepladsen 33 point inden opgøret søndag ude mod Hertha Berlin.

Efter en målløs første halvleg kom Schalke bedst fra start i anden halvleg.

Tre minutter efter pausen bragte Suat Serdar således hjemmeholdet foran 1-0, da han tog chancen og trykkede af på kanten af feltet.

Ti minutter senere blafrede netmaskerne atter bag Gladbach-keeper Yann Sommer, da hjemmeholdet udspillede gæsternes defensiv.

Benito Raman blev sendt afsted med en stikning, og han drønede ned mod Gladbachs mål og spillede så bolden på tværs, hvor Michael Gregoritsch sendte den det sidste stykke i mål til 2-0.

Det kunne gæsterne ikke ændre på med en god halv time igen, og med sejren spillede Schalke sig på fjerdepladsen med 33 point lige foran rivalerne fra Borussia Dortmund, der har 30 point og har spillet en kamp færre.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce