Annonce
Søsiden

Scanning af havn skal finde bolværkets svage punkter

Betonbolværket ved Jessens Mole er kittet sammen af asfalt og er et af de ældste af sin art i landet. Ill: Sensorsurvey
Svendborg får for første gang 3D-kortlægning af hele havnen.

SVENDBORG: For Svendborg havns ejer, kommunen, og for havnemester Christian Steffensen er en komplet 3D-scanning af havnen et nyt, avanceret værktøj.

Havnens nye samarbejde med Sensorsurvey fra Lindø skal ses som en forbedring af kommunens løbende tilsyn med havnens tilstand. De databehandlede observationer bruges til at planlægge optimal mulig vedligeholdelse af havnen.

- Scanningen er et led i at lave en tilstandsrapport, som vi gør hvert femte år. Kort kan man sige, at det handler om at få klarlagt nogle mulige opmærksomhedspunkter, fx på spunsen, forklarer Christian Steffensen.

Annonce
Christian Steffensen, havnemester i Svendborg:  - Vi har relativt styr på vedligeholdelsen, men vi går jo ikke og kikker ned i vandet hver dag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Hidtil har Svendborg havn brugt dykkere til inspektion. Nu kan havnen begrænse og målrette dykkernes indsats mod punkter, der i følge data-observationerne kræver særlig opmærksomhed.


Det bliver spændende at få adgang til det.

Christian Steffensen, havnemester, Svendborg.


- Når vi får materialet, kikker vi billeder sammen med vores havneingeniør for at afklare, om der er åbenlyse ting, der skal tages fat i snarest. Det øvrige lægger vi ind i en længere plan, siger Christian Steffensen:

- Det bliver spændende at få adgang til det. Vi har relativt styr på vedligeholdelsen, men vi går jo ikke og kikker ned i vandet hver dag.

Inspektion af havnene på øerne og i Rantzausminde foretages af en fjernstyret, mindre enhed fra Svendborg-firmaet Danadynamics.

SensorSurveys havneopmålingsfartøj udgik fra rampen ved søfartsuddannelsernes fritfaldsbåd. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Sport For abonnenter

Kommentar: Odense Håndbold skal bruge hjemmebanefordel - de orange skal gribe efter stjernerne

Annonce