Annonce
Nyborg

Saybia spiller i Refsvindinge

Saybia stiller til Kildemosefestivalen ved Refsvindninge med en serie nye numre.

Den lokale Kildemosefestival byder i år på et stort, lokalt navn

Med stolthed og en god portion ydmyghed fortæller Jan Dyrlund fra arrangørgruppen for den lokale Kildemosefestival ved Refsvindinge, at festivalens hovednavn bliver et toneangivende band, nemlig lige så lokale Saybia.

- Det er fantastisk for os, at Saybia har tilbud at spille på Kildemosefestivalen, siger han og oplyser, at Saybia med forsanger Søren Huss i spidsen går på scenen på festivalarealet bag Refsvindinge Bryggeri om aftenen lørdag den 2. august.

Saybia vil ved Refsvindinge for første gang præsentere et dansk publikum for numre fra gruppens netop indspillede nye album.

Gruppen er netop vendt hjem efter tre ugers indspilning i USA.

Kildemosefestivalens publikum bliver dog ikke de første, der hører nyt fra Saybia. Hjemvendt fra USA drog Saybia straks til Holland, hvor gruppen altid har haft en stor fanskare. Her spillede gruppen i lørdags på Dijkpop Festival.

Kildemosefestivalen, der holdes fra torsdag den 31. juli til søndag den 3. august, byder på i alt 40 band, herunder en helt ny konstallation med musikere fra Sort Sol, The Raveonettes og Psyched Up Janis, som benytter Kildemosefestivalen til debutkoncert.

Det er 14. gang, festivalen afholdes. I år håber Jan Dyrlund, at mange lokale vil dukke op.

Festivalen har et trofast publikum fra København og Jylland, men også fra Tyskland, Holland og Spanien.

- Men forbavsende få fra Fyn, siger Jan Dyrlund.

- Der er jo folk her i Nyborg og i nabolaget omkring Refsvindinge, der ikke aner, vi eksisterer.

Mere på www.kildemosefestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce