Annonce
Indland

Saxo trækker bøger om ubådssag tilbage

Serie om Kim Walls død bliver trukket tilbage. Timingen var forkert, siger forlagsdirektør.

Det blev mødt med undren og kritik, da forlaget Saxo onsdag udgav første del i en bogserie om den svenske journalist Kim Walls død. Fredag trækker forlaget serien tilbage.

Det oplyser direktør Jørgen Balle Olesen til TV2's hjemmeside.

Serien hedder "Ubådsmysteriet" og fik følgende ord med på vejen fra forlaget onsdag:

- Det er en serie, der går bag om Kim Walls død om bord på Nautilus og bliver til efterhånden som sagen udvikler sig. For hvad skete der egentlig på den ubåd?

- Journalist og forfatter Thomas Djursing tager os med bag om sagen, og inviterer læserne ind i sin undersøgelse, når han taler med hemmelige kilder og finder spor, som politiet måske har overset.

Både brugere på Facebook, en mediejurist og en professor i presseetik har siden udtrykt undren over, at serien udgives, før domstolene har afsagt dom i sagen.

I første omgang forsvarede Jørgen Balle Olesen udgivelse med, at serien kunne "bringe ro på længere sigt for alle", fordi den var mere nøjagtig end netmediets overskrifter.

Fredag skifter han kurs:

- Vi må også konstatere, at serien udkommer på et dårligt tidspunkt. Indtil der er faldet en dom i denne sag, kommer vi ikke til at udgive mere, siger han til TV2.

- Timingen i denne her udgivelse har helt klart været forkert. Den modstand, der har været, har været meget voldsommere, end vi havde regnet med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce