Annonce
Erhverv

Saunaentusiast sender mobil sauna til Færøerne: Sauna er det nye sort

Jan Jensen fra Langeland håber, at produktionen af mobile saunaer med tiden kan skabe flere arbejdspladser og trække endnu flere turister til Langeland. Foto: Sauna Langeland
Jan Jensen fra Sauna Langeland har netop sendt sin første sauna til Færøerne. Han håber, at efterspørgslen efter mobile saunaer stiger og kan skabe arbejdspladser lokalt.

Rudkøbing: Kombinationen af det kolde gys og en brandvarm sauna tiltrækker stadig flere danskere, som har fået øjnene op for vinterbadningens gavnlige effekter for både krop og sind.

Én ting er nemlig at slukke for hjernen og lade sig sænke ned i vandet. Noget andet er at få varmen igen, og her er mobile saunaer blevet en populær løsning.

Det har man længe haft øje for på Langeland, hvor man som en del af Shores-projektet, der skal sætte fokus på mulighederne ved Langelands kyster, længe har haft en mobil sauna. Man manglede blot én til at drifte den, så den kunne komme alle på øen til gavn.

Annonce


Sauna er det nye sort, og det skaber grobund for både arbejdspladser og mere turisme til Langeland. Jeg håber også, at vi på sigt kan få et større værksted og et stigende salg.

Jan Jensen, Sauna Langeland


Det blev Jan Jensen fra Sauna Langeland, der er saunaentusiast og tidligere medlem af bestyrelsen for Det Danske Saunaselskab. Han har altid bygget saunaer, og da nogle færinger under et besøg på Sydfyn fik øjnene op for mulighederne, bestilte de én, som netop har forladt Langeland og er på vej til Færøerne.

- Der er arbejdspladser i det, og i bund og grund er det meningen med det, siger Jan Jensen, som har produceret saunaen på et værksted i Rudkøbing og har fået de lokale erhvervsdrivende CA Reklame og Simon Risbjerg El & Køl til henholdsvis at foliere den og stå for elarbejdet.

- Hele meningen med Shores-saunaen var at sætte fokus på mulighederne ved og omkring kysten på Langeland. Derudover var det også at sætte fokus på at bruge sauna som en aktivitet. Det hele er nu gået op i en højere enhed, siger Thomas Røddik Konradsen, projektleder Erhverv og Turisme i Langeland Kommune.

Flere på vej

Konceptet ser nu ud til at skabe ringe i vandet, og med produktionen af den første sauna håber Jan Jensen ikke blot, at han har sat noget i gang på Færøerne. Den næste sauna skal produceres hen over sommeren og turnere på Langeland og Fyn. Den forventer han at have færdig til september. Samtidig er Jan Jensen i dialog med to andre kommuner om at bygge og drifte en mobil sauna og undersøge behovet blandt borgerne.

Desuden har han ansat Caroline Almdal, som er ved at uddanne sig til gusmester, så både lokale og gæster på Langeland også kan få oplevelsen af de velduftende dampe, der bliver hvirvlet rundt, når gusmesteren har hældt æteriske olier på de glohede sten under en saunagus.

- Sauna er det nye sort, og det skaber grobund for både arbejdspladser og mere turisme til Langeland. Jeg håber også, at vi på sigt kan få et større værksted og et stigende salg, siger Jan Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Erhverv

Forlod tv-branchen i Amsterdam til fordel for en skov på Langeland: Nu lever de af glamourøs camping

Assens

Sønderjyde i 'prisværdig' aktion: Fik standset formodet spritbilist, der slingrede 'voldsomt' på motorvejen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Faaborg-Midtfyn

Gik helt amok og raserede hjemmet: Køkken og badeværelse smadret - og møbler blev skåret op

Sydfyn

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Kerteminde

Fynsk vinspecialist i stor omstilling: Ansatte tre chauffører og ’omfavnede internettet’ - resultatet kom bag på dem

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense

Bolbro og skole bliver beriget: Ny hal, multibane, bedre legepladser og meget mere

Annonce