Annonce
Udland

Saudisk minister: Anklager om drab på journalist er grundløse

En sikkerhedsvagt kigger ud gennem den delvist åbne dør på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul. Her forsvandt den saudiske journalist Jamal Khashoggi 2. oktober.

Saudi-Arabien har intet at gøre med Jamal Khashoggis forsvinden, hævder styrets indenrigsminister.

Saudi-Arabien har intet at gøre med journalisten Jamal Khashoggis forsvinden.

Det siger den saudiarabiske indenrigsminister, prins Abdel Aziz bin Saud bin Nayef, ifølge et saudisk nyhedsbureau.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ministeren kalder beskyldningerne, om at det saudiske styre skulle have beordret drabet på Jamal Khashoggi, for "grundløse".

Han understreger ved samme lejlighed, at Saudi-Arabien "overholder alle internationale love og konventioner".

Jamal Khashoggi, der blandt andet har arbejdet for den amerikanske avis The Washington Post, forsvandt 2. oktober. Det skete i forbindelse med et besøg på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul.

Ifølge tyrkiske myndigheder blev Jamal Khashoggi tortureret og dræbt på konsulatet.

Saudiarabiske embedsmænd har dog hidtil hævdet, at Khashoggi forsvandt, efter at han havde forladt konsulatet.

Mens Tyrkiet og Saudi-Arabien er uenige om, hvad der er foregået på konsulatet i Istanbul, så er landene blevet enige om at samarbejde om efterforskningen af Khashoggis forsvinden.

En saudiarabisk delegation af efterforskere ankom således fredag til Tyrkiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den saudiarabiske indenrigsminister hilser samarbejdet mellem de to lande velkommen, skriver AFP.

Fredag lovede USA's præsident, Donald Trump, at sandheden om Khashoggis forsvinden nok skal komme frem.

Præsidenten sagde således, at han personligt vil ringe til Saudi-Arabiens kong Salman for at bringe lys over sagen.

- Vi skal nok finde ud af, hvad der er sket, sagde præsidenten ifølge nyhedsbureauet AP i forbindelse med et vælgermøde i Cincinnati.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce