Annonce
Udland

Saudi-Arabien og Tyrkiet går sammen om efterforskning

En demonstrant klædt som den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman står med blod på hænderne ved en aktion uden for den saudiarabiske ambassade i. Washington, DC.

Den saudiarabiske journalist Jamal Khahsoggis forsvinden undersøges sammen af Tyrkiet og Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien har dannet et efterforskningshold sammen med Tyrkiet, som skal undersøge den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggis forsvinden. Saudi-Arabien udtrykker "fuld tillid" til den fælles undersøgelse.

- Saudi-Arabien har sendt en delegation til Tyrkiet for at diskutere Khashoggi-sagen, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Anadolu.

De saudiarabiske udsendinge skal være i Tyrkiet til ind i næste uge.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at han "spiller meget hårdt" over for Saudi-Arabien. Både Storbritannien og Frankrig har tilkendegivet, at det er en meget alvorlig situation, som kan for "alvorlige følger."

Men bortset fra at kræve et saudiarabisk svar på alle spørgsmål vedrørende journalist Jamal Khashoggis forsvinden på det saudiarabiske konsulat i Istanbul, er der næppe meget Vesten vil gøre.

Politiske iagttagere siger til Reuters, at USA og EU-landene formentligt vil fortsætte med at handle med kongeriget ved Den Persiske Bugt.

Det er i dag den 32-årige saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman, som fremstår som lederen af kongeriget. Han er efter mange måneder med nye moderne tiltag og et intensivt diplomati blevet kendt som et smilende ansigt.

Men der er nu mere og mere fokus på en mørkere side ved den unge leder, som står til at blive landets næste konge efter sin aldrende far, kong Salman.

Mens Salman har presset på for at få kvinder til at køre bil, så er kvinderettighedsforkæmpere blevet fængslet.

Mens han har opfordret til udenlandske investeringer i sit land, er forretningsmænd, kongelige og andre blevet fængslet på anklager om korruption, som mest synes at være anklager brugt selektivt i personlige magtopgør.

Salman blev forsvarsminister, da han var 29 år. I Yemen har han optrappet en krig mod shiamuslimske oprørere, der støttes af Iran.

Khashoggi beskrev Saudi-Arabien som et land præget af frygt, trusler og anholdelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce