Annonce
Erhverv

Satte robotter ind på Lindø: Pioner tilbage i robotklyngen

Blue Ocean Robotics
En af de oprindelige robotpionerer, der var med til at starte den fynske robotklynge helt tilbage med svejserobotter på Lindøværftet, vender "hjem" til den fynske robotklynge. Carl Erik Skjølstrup del af ledelsen i Blue Ocean Robotics.
Annonce

I april overtog en den fynske robotvirksomhed Onrobot dele af den konkursramte virksomhed Blue Workforce i Aalborg, og nu er det så Blue Ocean Robotics, der vender den nordjyske konkurs til sin fordel.

Blue Ocean Robotics henter nemlig en af de oprindelige fynske robotpionerer hjem til klyngen, efter at man har ansat Carl Erik Skjølstrup i jobbet som vicedirektør for produktionen.

Skjølstrup, som i et år har været vice-direktør i Blue Workforce, er ikke hvem som helst i robotverdenen, da han blev hentet ind til Lindøværftets tidlige satsning på robotter. En satsning som var med i den udvikling, som ledte til robotklyngen i Odense.

Carl Erik Skjølstrup er oprindeligt uddannet skibsingeniør, men læste i starten af 80’erne videre til en Master i Engineering på et universitet i Japan. Her mødte han folk fra Lindøværftet og aftalte med dem, at han skulle arbejde for dem i Odense, så snart han var færdiguddannet. Senere kom han til Vestas og LEGO.

Hos Blue Ocean Robotics er stifterne begejstrede for at have hentet den erfarne robotmand til den fynske klynge.

- Blue Ocean Robotics er efterhånden kommet så langt, at der begynder at være betydeligt med produktionsaktiviteter, og det kræver en yderst erfaren person at sikre denne produktion sker optimalt på tværs af alle robotter og med sikring af en global afsætning. Det er derfor fantastisk for Blue Ocean Robotics, at Carl Erik har valgt at fortsætte sin karriere hos os. Vi har store forventninger til samarbejdet og ser frem til at få udviklet vores produktion til det næste niveau over de kommende år, fortæller adm. direktør og medstifter Claus Risager.

Han var med til at stifte selskabet tilbage i 2013 sammen med Rune Klausen Larsen og Rune Erland Østergaard.

- Carl Erik var i mange år chef for robot-afdelingen på værftet. Han stod for al den nye udvikling og innovation og er kendt og respekteret verden over for disse bedrifter. Det er fantastisk igen at arbejde sammen med Carl Erik, siger Rune K. Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce