Annonce
Erhverv

Satte robotter ind på Lindø: Pioner tilbage i robotklyngen

Blue Ocean Robotics
En af de oprindelige robotpionerer, der var med til at starte den fynske robotklynge helt tilbage med svejserobotter på Lindøværftet, vender "hjem" til den fynske robotklynge. Carl Erik Skjølstrup del af ledelsen i Blue Ocean Robotics.

I april overtog en den fynske robotvirksomhed Onrobot dele af den konkursramte virksomhed Blue Workforce i Aalborg, og nu er det så Blue Ocean Robotics, der vender den nordjyske konkurs til sin fordel.

Blue Ocean Robotics henter nemlig en af de oprindelige fynske robotpionerer hjem til klyngen, efter at man har ansat Carl Erik Skjølstrup i jobbet som vicedirektør for produktionen.

Skjølstrup, som i et år har været vice-direktør i Blue Workforce, er ikke hvem som helst i robotverdenen, da han blev hentet ind til Lindøværftets tidlige satsning på robotter. En satsning som var med i den udvikling, som ledte til robotklyngen i Odense.

Carl Erik Skjølstrup er oprindeligt uddannet skibsingeniør, men læste i starten af 80’erne videre til en Master i Engineering på et universitet i Japan. Her mødte han folk fra Lindøværftet og aftalte med dem, at han skulle arbejde for dem i Odense, så snart han var færdiguddannet. Senere kom han til Vestas og LEGO.

Hos Blue Ocean Robotics er stifterne begejstrede for at have hentet den erfarne robotmand til den fynske klynge.

- Blue Ocean Robotics er efterhånden kommet så langt, at der begynder at være betydeligt med produktionsaktiviteter, og det kræver en yderst erfaren person at sikre denne produktion sker optimalt på tværs af alle robotter og med sikring af en global afsætning. Det er derfor fantastisk for Blue Ocean Robotics, at Carl Erik har valgt at fortsætte sin karriere hos os. Vi har store forventninger til samarbejdet og ser frem til at få udviklet vores produktion til det næste niveau over de kommende år, fortæller adm. direktør og medstifter Claus Risager.

Han var med til at stifte selskabet tilbage i 2013 sammen med Rune Klausen Larsen og Rune Erland Østergaard.

- Carl Erik var i mange år chef for robot-afdelingen på værftet. Han stod for al den nye udvikling og innovation og er kendt og respekteret verden over for disse bedrifter. Det er fantastisk igen at arbejde sammen med Carl Erik, siger Rune K. Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce