Annonce
Nordfyn

Satsning til byfesten i Krogsbølle: Populært band står for underholdningen

John Mogensen Jam og diskoteket NorthSound står for underholdningen fredag aften til byfesten i Krogsbølle. Her et tidligere billede fra fællesspisningen i teltet ved boldbanerne. Arkivfoto: Arne Rasmussen
John Mogensen Jam og diskoteket NorthSound står for underholdningen fredag aften til byfesten i Krogsbølle, mens der er ad libitum på helstegt pattegris, kyllingspyd og andet tilbehør. Alle billetter er stort set revet væk.

Krogsbølle: For første gang i mange år investeres der i en stor begivenhed til byfesten i Krogsbølle.

KG&IF har i samarbejde med Dagli Brugsen Bårdesø sørget for et særdeles festligt program fredag aften, hvor byfesten i Krogsbølle skydes i gang.

John Mogensen Jam og det mobile diskotek NorthSound står for underholdningen i et opstillet telt, og samtidig er der fra klokken 18.30 ad libitum på helstegt pattegris, kyllingespyd og andet tilbehør. Drikkelse kan købes til rimelige priser i baren. Alle billetter til spisning og musik er stort set revet væk, fortæller Simon Bo Sørensen, der har været med til at planlægge fredagens program.

- Der er meget tæt på udsolgt. Hvis du ikke har fået købt billet endnu, skal du være hurtig og kontakte Lone Vobbe på telefon 29 46 62 70. En billet koster 200 kroner.

Bag diskoteket NorthSound står en flok unge gutter, der alle er opvokset i Krogsbølle og omegn. I deres fritid dyrker de deres fælles passion, musikken, og nu skal de altså optræde på deres egen hjemmebane.

Annonce

Revy lørdag aften

Byfesten i Krogsbølle løber fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni. Revyen, der bliver opført lørdag klokken 19, plejer at være det helt store trækplaster.

I år kniber det dog lidt at få solgt alle billetter, fortæller Anders Eriksen, der er med til at planlægge byfesten.

- Sidste år solgte vi 130 til 150 billetter, men årene forinden havde vi nærmest altid udsolgt med 200 solgte billetter, og folk var på venteliste. I år har vi lige nu solgt omkring 80 billetter, så folk skal ikke holde sig tilbage.

Til revyen er det tilladt at medbringe egen mad, og der kan købes øl, vin, shots og sodavand i baren. Billetter bestilles hos Anders Eriksen (22 82 25 91) eller Helle Jørgensen (30 34 05 40).

Revyen fremføres også om søndagen klokken 13 og efterfølgende kåres årets KG&IF'er. Klokken 16 står den på fællesspisning, og her skal du tilmelde dig hos Louise Degn senest den 28. maj (21 78 82 84). Grillmenu koster 50 kroner, og børnemenu 25 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce