Annonce
Middelfart

Satser stort på E-sport: Ejby vil i Superligaen for League of Legends

16-årige Jeppe Reinicke er holdets ukronede stjerne. Han hører til blandt de bedste 0,02 procent i verden til spillet League of Legends. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Computerspillere fra hele landet er hentet til et nyt semi-professionelt E-sports-hold i Ejby, som forsøger at blive nogle af de bedste i landet til spillet League of Legends.

Man skal holde tungen lige i munden og ikke være typen, der er bange for at stille dumme spørgsmål, når man interviewer unge mennesker som Mike Nørskov, Batuhan Kibar, Esben Seberg, Jeppe Reinicke, David Lyngbye og Emil Olesen.

De er alle sammen computerspillere på højt niveau og er alle en del af Ejby E-sports nydannede elitehold i spillet League of Legends, der på verdensplan har flere millioner registrerede spillere.

Lørdag mødtes de i det særligt indrettede lokale i Ejby Hallen, som de omkring 40 medlemmer og 10 trænere hos Ejby E-sport har trænet i, siden foreningen blev etableret under Ejby IK i august i år.

Medlemmerne i foreningen er for langt de flestes vedkommende fra lokalområdet. Det gør sig dog ikke gældende for det semiprofesionelle hold.

Træneren Emil Olesen er godt nok fra Ejby, men resten af holdet er fra Amager, Vejle, Kastrup, Fløng og Oksbøl.

- Jeg havde da nok håbet på, at vi havde fundet et par stykker fra Ejby, som kunne komme på holdet, men de fungerer jo også som forbilleder for de andre. Og hvis der er nogen af vores andre medlemmer, som bliver gode nok, er det jo dem, der kommer på holdet, siger Anders Bærholm, der er centerleder for Ejby Hallen og har været med til at starte hele satsningen på E-sport op.

- I første omgang var målet egentligt bare at få udnyttet, at vi havde et rum her i Ejby Hallen, som stod tomt. Og så tænkte vi, at det var oplagt at lave noget med E-sport. Det er dét, som de unge efterspørger.

Allerede det første halvår har der været omkring 40 medlemmer og 10 trænere tilknyttet foreningen, som dermed er kommet flot fra start.

- Vi har lige åbnet for tilmeldingen til næste halvår og det ser ud som om, at vores nuværende medlemmer fortsætter allesammen. Så det er rigtigt godt, siger Anders Bærholm.

League of Legends går - meget forsimplet - ud på at erobre modstanderholdets base. Før man kan det, skal man ødelægge holdets tårne. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Topspiller på holdet

Denne lørdag er drengene samlet for at spille kvalifikation til den danske liga inden for League of Legends, der består af de otte bedste hold i Danmark.

Holdet stillede for nylig op i en turnering, hvor de slog nogle af holdene fra ligaen, så optimismen er stor.

Holdet har da også en topspiller på holdet i form af 16-årige Jeppe Reinicke. Han er nummer 948 på det, man kan kalde verdensranglisten, hvilket måske ikke lyder af så meget. Men når man tager højde for, at der er 3,6 millioner registrerede spillere placerer det ham i top 0,02 procent i verden.

- Det er ikke nogen tvivl om, at det er ham, som resten af holdet er bange for at miste, siger Batuhan Kibar, der er taget fra Amager til Ejby.

Anders Bærholm erkender da også, at foreningen nok snart bliver nødt til at tænke i, hvad man vil kunne skrive kontrakter med spillerne, så de ikke løber af sted til andre hold.

- Vi er snart på det niveau, hvor det er aktuelt at tale om kontrakter. Hvis vi ikke laver kontrakter, vil andre hold skrive kontrakt med dem. Sådan er det inden for E-sport, siger Anders Bærholm.

Og lad os så lige slutte med lidt tal, der kan sætte E-sporten lidt i perspektiv. 75 millioner mennesker så med, da verdensmesterskaberne for nylig blev afholdt på det olympiske stadion i den kinesiske hovedstad Beijing, hvor de sydkoreanske vindere løb af sted med sejren og 1,7 millioner dollars.

Så der er nok at kæmpe om for Ejby E-sport.

Centerleder for Ejby Hallen, Anders Bærholm, er én af mændene bag satsning på E-sport i Ejby. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Med sine 20 år er Mike Nørskov fra Vejle holdets alderspræsident. Nogle dage kan han spille op til syv timer i træk. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Der er fem spillere på hvert hold, som hver især styrer én figur i spillet. Man kan vælge til hvert spil vælge mellem omkring 140 figurer, som har hver deres styrker og svagheder. Foto: Jonas Ancher Nyeng
17-årige Batuhan Kibar får et par råd fra trænere Emil Olesen, der er den eneste omkring holdet, der er fra Ejby. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Spillerne kan under spillet tale med hinanden i headsets, så de kan koordinere taktikken. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce