Annonce
Faaborg-Midtfyn

Satsede 250.000 kroner og tabte: DF'er er klar til at gøre det igen

René Jørgensen førte valgkamp længe, og det kostede dyrt. Han har mod på endnu en tørn om fire år. Arkivfoto: Palle Søby

Kværndrup: Han satsede stort, selv om han godt vidste, at chancen for at blive valgt til folketinget var forsvindende lille.

På valgaftenen blev muligheden for at blive valgt til Folketinget for DF'eren René Jørgensen fra Kværndrup endnu mindre, da det stod klart, at Dansk Folkeparti ikke bare blødte, men styrtblødte og fik mere end halveret antallet af mandater.

- Det gik jo dårligere end i meningsmålingerne. Det kommer godt nok bag på mig, at vi fik så dårligt et resultat, siger René Jørgensen.

- Men det giver blod på tanden, for jeg er sikker på, at næste gang, dér går vi frem. Og nu har jeg fire år til at komme rundt med mine budskaber på hele Fyn og få markeret mig lidt mere, lyder det ham.

Op mod 250.000 kroner har han brugt på valgkampen. Blandt andet har han hævet familiens kassekredit for at få finansieret flyers og busreklamer.

- Det har været det hele værd. Mit mål var, at jeg på valgdagen skulle kunne sige, at jeg ikke kunne have gjort mere. Jeg kunne ikke have gjort mere. At det så var lige denne gang, hvor vi fik sådan en vælgerlussing, det er så bare ærgerligt.

- Selvfølgelig er man lidt mat i sokkerne, men det er ikke over mig selv. Det er over partiets tilbagegang, siger René Jørgensen, da avisen fanger ham på et hotel i København.

Han tilbragte nemlig valgaftenen på Christiansborg.

- Det var da hyggeligt, men vi blev da overraskede. Det var lidt uvirkeligt, lyder det fra René Jørgensen med henvisning til resultatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce