Annonce
Erhverv

SAS-strejke aflyser 673 afgange: 72.000 passagerer ramt

Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
SAS' piloter i Danmark, Sverige og Norge strejker efter sammenbrudte overenskomstforhandlinger.

En strejke blandt SAS' piloter betyder, at 673 flyvninger bliver aflyst fredag, hvilket påvirker 72.000 passagerer. Det oplyser SAS i en meddelelse.

Piloterne strejker, fordi de ikke er nået til enighed med SAS om en ny overenskomst. Striden handler om arbejdstid og løn.

- Det er dybt beklageligt, at piloternes strejke vil påvirke vores passagerer negativt, siger Karin Nyman, der er kommunikationsdirektør hos SAS, i en pressemeddelelse.

- SAS er parat til at fortsætte med at forhandle, men hvis kravene (fra piloterne, red.) skulle opfyldes, ville det have meget negative konsekvenser for virksomheden, siger hun.

Omkring 30 procent af SAS' flyvninger er ikke ramt af strejken. Det skyldes, at de bliver varetaget af samarbejdspartnere og underleverandører. Ambulanceflyvninger er heller ikke påvirket.

SAS opfordrer sine kunder til at tjekke selskabets hjemmeside for se, hvorvidt deres afgang er påvirket af strejken.

Det er samlet 1409 piloter, som strejker, efter at forhandlinger med piloter i Norge, Danmark og Sverige er brudt sammen torsdag aften og natten til fredag.

Striden går især på, at piloterne ønsker mere forudsigelighed. Det gælder, i forhold til hvornår de skal arbejde og har fri.

Ifølge Dansk Pilotforening kan man i værste fald risikerer at arbejde syv weekender på stribe.

- Strejken kunne have været undgået, hvis SAS havde vist en reel vilje til at komme os i møde, siger René Arpe, formand for Dansk Pilotforening, i en pressemeddelelse.

- I stedet møder vi en SAS-ledelse, som mener, at deres medarbejdere skal acceptere forringede arbejdsvilkår, uforudsigelig arbejdstid og utryghed om sit eget job.

- Desværre ser vi ingen anden mulighed end at bruge de kampmidler, vi har til rådighed, siger René Arpe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Juleåbent hos Stokkebye Vingård

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce