Annonce
Erhverv

SAS flyver med flere: Konkurrents tiltag flytter passagerer

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En nedskalering har i december været med til at flytte passagerer fra Norwegian over til SAS.

Luftfartsselskabet SAS kunne glæde sig over et stigende antal passagerer i den sidste måned af 2019.

Samlet fløj selskabet med lidt mere end 1,9 millioner passager, og det var mere end to procent flere end i december året før.

Det oplyser SAS torsdag i en pressemeddelelse.

Stigningen i passagerantallet har været med til at fylde flyene hos SAS i større grad, og i december havde selskabet en belægningsfaktor på 70,2 procent.

Det var 1,3 procentpoint mere end samme måned et år tidligere.

Belægningen hos et luftfartsselskab har betydning for, hvor god en forretning hver flyvning er.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank og tæt følger af den generelle luftfartsindustri, hænger SAS' positive udvikling sammen med flere forhold.

- Det er først og fremmest et spørgsmål om, at SAS har fintunet produktet. De flyver de rigtige steder, og de flyver til rimelige priser.

- Men man må heller ikke underkende, at når vi kigger på SAS’ udvikling i øjeblikket, så skal vi også kigge på, hvad Norwegian er i gang med.

- Norwegian nedskalerer sin forretning ret markant i øjeblikket, og der er ingen tvivl om, at det er med til at flytte nogle passagerer fra Norwegian over til SAS, siger Jacob Pedersen.

Nedskaleringen hos Norwegian sker grundlæggende for at rette op på en skrantende økonomi.

I flere år har luftfartsselskabet prioriteret vækst højt, men nu er fokus skiftet til indtjening frem for vækst.

Det betyder blandt andet, at Norwegian i 2020 vil spare cirka 1,7 milliarder kroner.

Planen betyder også, at en række ruter er blevet sløjfet. Det gælder blandt andet langdistanceruter fra København, som står til at lukke.

/ritzau/

Annonce
Link til meddelelse fra SAS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce