Annonce
Erhverv

Sarah: - Lad piger skrue på en cykel

Piger kan sagtens finde ud af teknik - de skal bare have den vist og ikke lade sig forskrække af den, mener Sarah Persson Hammershøy. Foto: Kim Rune
Sarah Persson Hammershøy giver tre bud på, hvad der kan gøres for at få flere piger i de tekniske uddannelser - som eksempelvis maskinmester
Annonce

Brødtekst

Annonce

1 Start i folkeskolen

Der findes en forening, DiggiPippi, hvis formål er at vise piger fra syv til 13 år, at IT og teknik og alt det digitale i den grad også er for piger - for at få flere piger ind i den den verden. Den tankegang og tilgang bør folkeskolen tage til sig, for i gymnasiet har alle pigerne allerede bestemt sig for, hvad de vil være. Man skal starte tidligt, for piger kan ligeså godt skrue på en cykel som drenge, og kønsrollerne er ikke fastlåst fra start, men i dag bliver de det hurtigt, og så ender pigerne med at sidde og lege med dukker, mens drengene skruer på de der cykler. De mønstre skal både skolen - og forældre - være med til at ændre på, hvis vi skal ændre kulturen og bryde med de traditionelle kønsroller.

Annonce

2 Vis nu de muligheder

Jeg havde en drøm om at komme ud at sejle og var vild med alt det tekniske, men der var aldrig nogen af mine vejledere i uddannelsessystemet, der fortalte mig om maskinmester-uddannelsen. Om at den kombinerer det tekniske med jura og ledelse og en masse andet, og at den er utrolig bred. Jeg tror ikke, der er noget, der skræmmer kvinder væk, jeg tror til gengæld, der er mange muligheder for uddannelse og karriere, de ikke er opmærksomme på - og ikke bliver gjort opmærksomme på. Sæt i gang.

Annonce

3 Find pytknappen

Mænd har en tendens til at sige noget, der lyder dumt i en kvindes ører, men det er ofte sagt i en god mening. Når man omgås mænd, skal man være ærlig og sige til og fra - og man skal ikke tolke eller tro, at det er én selv, der er noget i vejen med. Det er det ikke. Det er forskellige omgangstoner, og ligesom mændene kan lære at skrue på deres, kan kvinder også have gavn af engang imellem at finde pyt-knappen. Ikke altid, men engang imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce