Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sarah fra Faaborg er ekspert i slidgigt: Nu rejser fysioterapeuten verden rundt med fynsk forskning

Professor Ewa Roos og lektor Søren Thorgaard Skou er initiativ-tagere til GLA:D-projektet. Sarah Louise Kroman (øverst på billedet) havde Ewa Roos som specialevejleder på kandidatuddannelsen i Fysioterapi på SDU. Her var hun en del af et internationalt forskningsprojekt om slidgigt og tilbragte fire måneder på Melbourne University. Senere blev hun tilbudt ansættelse af professoren. Foto: Jørn Ungstrup

Kandidat i fysioterapi Sarah Louise Kroman fra Faaborg er en del af det forskerteam, som for nylig fik international anerkendelse for udviklingen af behandlingsforløb til patienter med slidgigt. I Faaborg Fysioterapi & Træningscenter har hun haft

Faaborg: Mange faaborgensere med smerter i knæ, hofter og bevægeapparat har gennem årene stiftet bekendtskab med fysioterapeut Sarah Louise Kroman.

Hun er ansat ved Faaborg Fysioterapi på Odensevej, men siden 2015 har hun også været en del af det forskerteam på Syddansk Universitet, der står bag GLA:D - en behandlingstilgang til patienter med slidgigt i knæ eller hofter.

GLA:D står for "Godt Liv med Artrose (slidgigt, red.) i Danmark" og er en behandlingstilgang, som bruges i hele landet. Selve behandlingsforløbene består af blandt andet patientuddannelse og specialdesignede træningsforløb af seks til otte ugers varighed.

I påsken modtog forskerne bag initiativet den prestigefyldte internationale pris The Value-Based Health Care Prize ved en ceremoni i Amsterdam. En pris, der tildeles banebrydende sundhedsinitiativer, som skaber stor værdi for patienterne.

- Lige nu er jeg fyldt med begejstring, optimisme og motivation til at fortsætte arbejde, lyder det fra Sarah Louise Kroman, hvis arbejdsopgaver relaterer sig til alt, hvad der berører GLA:D i praksis samt at formidle projektet for forskere, læger, ortopædkirurger med flere.

- Også internationalt har jeg fået en rolle og blandt andet været i Kina og Schweiz for at oplære dem i at implementere GLA:D, fortæller hun.

På klinikken i Faaborg har der været besøg af forskere fra Kina, Australien, Skotland, Spanien og senest schweizisk tv for at høre om resultaterne. Erfaringerne viser, at patienter med slidgigt blandt andet oplever færre smerter og mindsker brugen af smertestillende medicin. Nogle undgår operationer og kan genoptage deres fritidsaktiviteter.

I skrivende stund er Faaborg-fysioterapeuten i Canada for at deltage i internationale møder omkring GLA:D.

Og hun ser frem til det kommende arbejde med behandlingsformen.

- Vi har masser af arbejde at gøre. Der er blot for få timer i døgnet. Jeg selv fortsætter ufortrødent og kommer fremover til at varetage yderligere opgaver i GLA:D-regi. Næste udenlandsbesøg bliver en sportskonference i Barcelona, siger hun.

Sarah Louise Kroman

34 år.

Uddannet cand.scient. i fysioterapi og ansat ved Syddansk Universitet samt Faaborg Fysioterapi og Træningscenter.

Bor i Faaborg sammen med sin kæreste og sin søn.

Udover sit virke som fysioterapeut er Sarah Louise Kroman også ansat som eftermiddagsvært i programmet "Siesta med Sarah" på lokalradioen "Det Rigtige Faaborg".

Fritiden bruger hun blandt andet på et godt glas vin til god mad, et spil tennis, at lytte til musik og til at besøge skov og strand.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Assens For abonnenter

Der er i 2021 søsat planer, der kan skabe over 200 nye boliger i området: - Det er lidt vanvittigt

Navne

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Nordfyn For abonnenter

Udvalgsformand om kæmpe udvidelse: - Landbruget har altså bare en særstatus i den slags sager

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Kerteminde For abonnenter

Mystisk støj kan være skadelig: Nu skal brummende lyd undersøges

Nordfyn

Første aften med nye legekammerater: Ni ud af de 25 medlemmer i kommunalbestyrelsen er nye

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Pakkerne hober sig op: Kom nu og hent dem

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Annonce