Annonce
Assens

Sara holdt fest for hele sit bofællesskab: - Vi er alle i underskud rent socialt

Bofællesskabet Gl. Grevegården i Skalbjerg mødtes til en corona-venlig fest lørdag aften over Zoom. Sara Emil Baarings familie er i den firkant med en gul kant. Foto: Sara Emil Baaring
I Bofællesskabet Gl. Grevegården er beboerne trængende efter det sociale liv, der er lagt på hylden under pandemien. Derfor har bofællesskabet tænkt i nye baner.
Annonce

Skalbjerg: "Jaa... Fest på lørdag for hele bofællesskabet!".

Sådan indleder Sara Emil Baaring en invitation, som hun tidligere på ugen sendte rundt til de 23 øvrige husstande, der er en del af Bofællesskabet Gl. Grevegården i Skalbjerg.

Og derefter kommer der i invitationen en sætning, som mange højst sandsynligt ville studse en del over, hvis den havde stået i en indbydelse for blot et år siden.

"Vi mødes online, man kan godt logge på før tid".

Men nu siger kalendersiden januar 2021, og verden ser helt anderledes ud på grund af covid-19-pandemien. Derfor giver det nu mening for de fleste, at en stor del arrangementer foregår gennem en skærm.

Sara Emil Baaring bor i et af bofællesskabets rækkehuse med sin mand og deres to børn, og hun tog initiativet til en online-fest med sine naboer, fordi hun simpelthen ikke kunne lade være.

- Vi plejer at være meget fælles, og vi plejer at have fællesspisning næsten hver dag. Men i takt med, at det er steget med restriktioner, har vi gjort det mindre og mindre. Og efter de nyeste restriktioner har vi ikke kunnet spise sammen overhovedet.

- Og når man bor i bofællesskab, så er det jo grundlæggende fordi, man er meget socialt anlagt. Så vi er alle i underskud rent socialt, siger hun.

Annonce

Øvet i Zoom

Til daglig arbejder Sara Emil Baaring som lærer på Verninge Skole, og derfor er hun efterhånden rimelig øvet i diverse måder, hvorpå man kan mødes online.

Det har derfor ikke været så svært for hende at få det hele sat op rent praktisk, så beboerne kunne mødes til fest på mediet Zoom.

- Vi manglede en rigtig rabalderfest, så der trængte til et eller andet. På min arbejdsplads stod jeg for at lave en virtuel julefrokost, og så tænkte jeg, at det kunne vi prøve at lave som en fest for bofællesskabet. Jeg har lavet et helt program for festen, hvor der er indlagt tre overraskelser med forskellig underholdning, siger hun.


Når man bor i bofællesskab, så er det jo grundlæggende fordi, man er meget socialt anlagt. Så vi er alle i underskud rent socialt.

Sara Emil Baaring


Normalt plejer bofællesskabet i Skalbjerg at holde en nytårsfest med tema, hvor man kan vinde en præmie for bedste udklædning. Det kunne beboerne af gode grunde ikke gennemføre på den sidste dag i 2020, og derfor har Sara Emil Baaring bedt alle deltagere om at lave en sjov baggrund, som de kan sidde foran ved kameraet.

Den med det fedeste "baggrundstæppe" vinder derfor en præmie.

Hun fortæller, at der har været god opbakning til den virtuelle fest.

- Der er kæmpe opbakning, og der er 16 huse, der har tilmeldt sig. Så vi bliver omkring 40-50 mennesker, siger Sara Emil Baaring.

Annonce

Hav en plan

Selvom det er en alternativ måde at mødes og feste på, så synes Sara Emil Baaring, at det er et godt alternativ i en tid med en verdensomspændende pandemi.

Hun opfordrer derfor andre til at tænke i samme baner.

- Man skal bare prøve at kaste sig ud i det. Der er jo ingen, der har prøvet det før, så der er ikke en forkert måde at gøre det på. Vi savner alle noget socialt, og det her er en måde at få lidt af det på, siger Sara Emil Baaring, der også har et godt råd, hvis man vil stable en virtuel fest på benene:

- Jeg tænker, at man bliver nødt til at have en plan for aftenen, mere end man plejer at have normalt. Man kan ikke tale på kryds og tværs online med 40-50 mennesker samtidig, så der skal lidt mere styring på.

- Det er noget andet at være fælles om, men det kan stadig give gode oplevelser, siger hun.

Og som der står i invitationen, så er der intet, der forhindrer en i at hænge ud sammen online til den lyse morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce