Annonce
Sydfyn

Sara fra Randers har meldt afbud: Nu skal Inge Halmø være Ærøexpressens gudmor

Inge Halmø vandt i lodtrækningen om at blive ny gudmor til Ærøexpressen. Den første gudmor, Sara Rasmussen fra Randers, har meldt afbud. Arkivfoto: Foto: Helene Thau Jackson.
Sara Rasmussen fra Randers har meldt afbud til Ærøexpressens dåb den 30. november. Sara skulle ellers have været færgens gudmor. Ny gudmor bliver Inge Halmø, som er formand for Ærøforeningen, og hun har allerede takket ja til opgaven.

Ærø/Gran Canaria: I weekenden blev Sara Rasmussen valgt som gudmor til Ærøexpressens nye færge ved en lodtrækning, men mandag eftermiddag meldte hun afbud.

- Hun skrev, at hun ikke kunne få det til at passe ind i sine planer. Så vi måtte på den igen og trække en ny gudmor. Det blev så Inge Halmø, fortæller Søren Vestergaard, direktør i Ærøexpressen.

Inge Halmø er et kendt ansigt på Ærø, idet hun har hus i Marstal og er formand for Ærøforeningen.

Da avisen ringer til hende, er hun på ferie på Gran Canaria, men hun er allerede begyndt at tænke over, hvad hun skal sige i sin tale.

- Jeg er utrolig glad for at skulle være gudmor. Det er meget ærefuldt, og selvfølgelig har jeg sagt ja til opgaven. Vi, i Ærøforeningen, glæder os til den nye forbindelse, siger Inge Halmø, der er rørt over at skulle være færgens gudmor.

- Min far, Peter "Sygekasse" Christensen, var formand for den gamle Marstal-færge. Han døde for 20 år siden, men jeg er sikker på, at han ville være stolt over at høre, at jeg skal være gudmor for den nye færge, siger hun.

Dåben finder sted lørdag den 30. november på Marstal Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce