Annonce
Kerteminde

Sanne fra Havnen mærker konsekvenserne af nedlukning og nye regler: - Jeg har mistet over halvdelen af mine stamgæster

Sanne Fonnesbæk er rigtig glad for, at der er blevet åbnet op igen, på trods af at det er op ad bakke. Foto: Mikkel Støttrup
De nye coronaregler gør det meget svært for de brune værtshuse og deres ældre stamgæster, mener Sanne Fonnesbæk.

Kerteminde: - Jeg har mistet over halvdelen af mine stamgæster. Det er omkring 60% af dem, som ikke kommer her mere, fortæller Sanne Fonnesbæk. Hun er indehaver af Restaurant Havnen i Kerteminde.


I hverdagene er her ofte helt tomt nu.

Sanne Fonnesbæk


Annonce

Restaurant Havnens røgfri område er helt tomt for gæster klokken elleve lørdag formiddag. Ude i baggården sidder et par mennesker, og man kan svagt høre terninger og snakken fra et af bygningens andre rum. Det er barens brune stue, hvor stamgæsterne ifølge Sanne Fonnesbæk holder til.

Mange af de stamgæster som var fast inventar i baren, inden der blev lukket ned i december, er dog ikke kommet tilbage, da der blev åbnet op igen.

- Det går meget op ad bakke. Vi havde travlt den første dag vi åbnede. Allerede anden dag var her meget tomt, fortæller Sanne Fonnesbæk. Hun er indehaver af Restaurant Havnen i Kerteminde.

Besvær med de nye regler

Inde i Havnens brune stue sidder folk og rafler. Et lag røg fylder allerede rummet, selv om der kun har været åbent i en time. Stemningen i rummet er høj. De snakker højt og griner til hinanden, mens raflebægerne rammer bordene.

- Det er så godt at være tilbage. Det er så rart igen at have fællesskabet, fortæller Anne-Dorthe Andersen. Hun en af de stamgæster der stadig kommer i Restaurant Havnens brune stue.

Der er dog langt færre i rummet end Sanne er vant til.

- Normalt er her en del flere, på det her tidspunkt en lørdag. Men en del har fået andet at tage sig til under nedlukningen. Jeg forventer ikke, at de stamgæster som er væk nu, vender tilbage før efter sommer, fortæller Sanne Fonnesbæk.

De stamkunder som er her, er dog rigtig glade for at være tilbage. Foto: Mikkel Støttrup

Sanne Fonnesbæk mener også, at en del af kunderne holder sig væk på grund af de nye restriktioner, og den type bar, som Restaurant Havnen er.

- Det her er jo et sted, hvor man kommer ind til en fyraftensbajer eller to. Tidsbestilling passer jo slet ikke til et sted som det her. Så skal de bestille fra morgenstunden, og det er jo lidt mærkeligt at beslutte, om man vil have en øl flere timer ude i fremtiden. Jeg tror simpelthen ikke, at de gider de ekstra regler, siger forklarer Sanne Fonnesbæk.

- Det er nok også besværligt for dem, at skulle til at have et coronapas klar. Så de vælger bare ikke at komme her, tilføjer hun.

Restaurant Havnen har normalt åbent fra om formiddagen, også i hverdagene, men nu hvor Sanne Fonnesbæk har set, hvordan det står til, tænker hun ofte om det er en god ide fremadrettet.

- I hverdagene er her ofte helt tomt. Så sidder jeg og overvejer, om det overhovedet kan betale sig at have åbent. Der er først sidst på eftermiddagen og i weekenderne, at vi begynder at få nogen kunder. Jeg ved, at det også er sådan på de andre værtshuse i Kerteminde, siger hun.

Annonce

Det nye klientel holder dem oven vande

Restaurant Havnen oplever dog ikke kun modstand. De ser nemlig et nyt klientel, som de ikke er vant til, på det brune værtshus.

- Vi er begyndt at få en del unge ind. Unge mennesker, som vi normalt ikke plejede at se her før. De virker så glade for, at kunne komme ud og gå lidt i byen igen, fortæller Sanne Fonnesbæk.

Sanne Fonnesbæk forventer, at det bliver dels de unge, men også de mange turister, der normalt kommer til byen i sommerperioden, som kommer til at holde dem oven vande.

- Jeg har allerede set de første par turister. Normalt er der ret travlt i sommeren. Kerteminde er jo en by, som mange rejser til. forhåbentlig er det det samme i år. Det har været et hårdt år økonomisk, så jeg håber virkelig, at der kommer en masse turister, fortæller hun.

- Og så håber jeg, at de gamle stamkunder så kommer tilbage, på den anden side af sommeren, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce