Annonce
Kerteminde

Sanne fra Havnen fik afslag: Må ikke låne to p-pladser af kommunen, så hun kan servere fadøl

Før Sanne Fonnesbæk forpagtede Restaurant Havnen, arbejdede hun i 15 år som salgskoordinator i Lilienhoff, der er specialist i salg af liebhaverboliger. Foto: Mette Louise Fasdal
Kerteminde Kommune vil ikke låne Restaurant Havnen to p-pladser.

Kerteminde: Det har været en kamp op ad bakke for Sanne Fonnesbæk, siden hun i august overtog det 140 år gamle værtshus, Restaurant Havnen i Kerteminde.

-Jeg har arbejdet, dag, aften og weekend for at få det til at løbe rundt fortæller Sanne Fonnesbæk, der i starten var begrænset af corona-restriktionerne, og de sidste par måneder slet ikke har haft det lille værtshus åbent.


Annonce

Det ville betyde alverden for mig

Sanne Fonnesbæk


Det har tæret på opsparingen. Og selvom Danmark er i gang med at åbne op, kan der gå lang tid, før end øllet skummer igen på Havnen. Værtshuset er nemlig kun 40 kvadratmeter, og derfor kan der slet ikke betale sig at åbne for ølhanerne, hvis der kommer stramme restriktioner for, hvor tæt folk må sidde på hinanden.

Kan vi låne to p-pladser

Nød lærer nøgen kvinde at spinde - og i starten af året fik Sanne Fonnesbæk en god ide. Hvis folk ikke må sidde indenfor, så kan de sidde udenfor. Og da Havnen ligger for enden af en blind vej, hvor der er to kommunale-parkeringspladser, så var der fint plads til et par borde og stole, hvor folk kunne sidde i corona-sikker afstand lige udenfor værtshuset.

- Det ville betyde alverden for mig, og selvfølgelig skal det laves på en ordentlig måde. Vi skal nok tage borde og stole ind om natten eller låse dem fast, så de ikke kan bruges, når vi har lukket, forklarer Sanne Fonnesbæk.

- Det ville gøre enormt meget for min forretning, og jeg tror, der er mange turister, der ville sætte sig der, fordi der er udsigt til vandet, siger Sanne Fonnesbæk, der som nystartet værtshusejer ikke har kunnet få del i de samme hjælpepakker som andre erhvervsdrivende.

- Fra starten af var der helt lukket for, at nystartede virksomheder kunne få en hjælpepakke. Det kan man nu, men om jeg kan få det, det ved jeg ikke, fortæller Sanne Fonnesbæk.

Annonce

Nej, vi vil ej

I februar sendte værtshusforpagteren derfor en ansøgning til Kerteminde Kommune om at få lov til at låne de to parkeringspladser udenfor værtshusets indgang:

- Jeg vil derfor høre, om der er mulighed for, at jeg i sommerperioden (f. eks fra d. 01.06.21 til 01.09.2021) må låne de to parkeringspladser, som ligger overfor Restaurant Havnen og opsætte et par bord/bænke sæt og et par parasoller og have udendørs servering på stedet til gavn for byens borgere og alle sommerturisterne?, skrev Sanne Fonnesbæk.

- Nej, svarede kommunen.

- Trafik og Anlæg finder dette uhensigtsmæssigt og potentielt trafikfarligt. Det vurderes desuden, at der kan være fare for præcedens.

Annonce

Amanda fik lov

Sidste år gav kommunen ellers lov til at et andet værtshus i Kerteminde, Amanda Bar, måtte låne en del af kommunens parkeringsplads, så de kunne sætte et par telte op til deres gæster. Men Havnen må ikke.

- Nu har vi i et år fået tudet ørerne fulde af, at vi skal vise samfundssind og hjælpe hinanden, så alle kommer godt igennem corona-krisen, og så vil kommunen ikke hjælpe en lille, lokal virksomhed som min med lån af to p-pladser i to-tre måneder, siger Sanne Fonnesbæk, der mens værtshuset er lukket, arbejder på vaccinationscenteret i Odense for at få økonomien til at hænge sammen.

- Jeg synes, jeg har taget min tørn.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce