Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sankthans: Sol, sommer og sang med pigekor

Det er tiden for tilmelding, hvis man gerne vil være med i Ringe Kirkes Pigekor. PR-foto
Når TV 2 Charlie sender sankthans aftenreportage fra Egeskov er det Ringe Kirkes Pigekor, der synger for på Midsommervisen.

Ringe: Når Ringe Kirkes Pigekor synger for på Midsommervisen ved Egeskov Slot søndag 23. juni er det også afslutningen på et travlt år for koret, hvor kulminationen var 50-års jubilæet i april.

Ringe Kirkes Pigekor består af 20 piger, hvis primære opgave er at synge til gudstjenesterne i Ringe Kirke. Koret har ved siden af haft en ret omfattende koncertvirksomhed med kirkekoncerter, og koret bruges også ved mange andre lejligheder; fester, forretningsindvielser og åbningskoncerter.

Det er da heller ikke første gang, koret optræder på TV eller i radioen. Det er blevet til mange indslag gennem årene, senest i udsendelserne ”2 kokke og nogle fisk” og ”Shanes jul” på Egeskov.

Koret er udnævnt til at være spydspidskor i Den fynske Sangskole, som blandt andet arbejder for at udbrede og højne sangglæden både bredt og elitært.

Pigekorsangerne modtager undervisning i solosang og arbejder med udefrakommende dirigenter og jævnligt også med DR Pigekorets koreograf.

Koret har tilknyttet en fødekæde. Juniorkoret, der består af piger fra 4. klasse og opefter, som også modtager både solosangs- og hørelæreundervisning og et Spirekor fra 1.-3. klasse, som også modtager særskilt hørelæreundervisning.

Det er netop i disse dage tid til at tilmelde sig til den kommende korsæson. Det er gratis og de ældste piger modtager løn for at varetage salmesangen i Ringe Kirke.

Annonce
Spirekoret med deltagere fra 1.-3. klasse, modtager særskilt hørelæreundervisning. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce