Annonce
Kerteminde

Sange fra hjerterummet hos Camilla: - Livet kommer ikke tilbage, så jeg skal gøre det, jeg brænder for

Camilla Albers glæder sig til, at hendes sangbog nu skal ud og leve rundt om i skoler og hjem. Hun håber også, at hun vil kunne komme ud og optræde med sangene fra bogen. Foto: Mette Louise Fasdal
Camilla Albers børnebog "Digte fra hjerterummet - om bandeord og bare tæer" er nu blevet forvandlet til en sangbog. Forfatteren håber, at mange vil synge dem. Sangbogen er blot én af de ting, som hun har været i gang med, siden hun stoppede med at arbejde som skolelærer.
Annonce

Kerteminde: - Jeg kan jo kun få et nej, og et nej kan jeg tåle, for det har jeg prøvet så mange gange før, tænkte Camilla Albers, da hun satte sig for at kontakte sit store forbillede, digteren Benny Andersen, for at spørge, om han ville skrive forord til den børnebog, som hun gerne ville udgive med sine digte og med illustrationer af billedkunstner og illustrator, Lise Kryger Simonsen.

Hun sendte digteren et håndskrevet brev, nogle lakridspiber og en julekalender.

- Jeg tænkte, at det var vigtigt at sende ham en snailmail, fortæller Camilla Albers, der bor i Kerteminde.

Benny Andersen svarede positivt tilbage.

- Jeg har aldrig været så stolt i hele mit liv, understreger Camilla Albers og fortæller, at det også gav hende det ekstra drive til at turde gå efter sine drømme.

I 2017 udgav Camilla Albers sin digtebog "Digte fra hjerterummet - om bandeord og bare tæer." Privatfoto
Annonce

Fra digte til sange

I efteråret 2017 udkom hendes bog "Digte fra hjerterummet - om bandeord og bare tæer" med den nu afdøde digters forord på Byens Forlag.

Digtene i bogen skrev Camilla Albers på en familieferie i Sverige, hvor det på forhånd var aftalt, at der var skærmfri. Og derfor havde Camilla Albers taget en blok og nogle blyanter med, og i en hængesofa med udsigt til legende børn myldrede ordene frem på hendes blok.

I digtene tager hun læserne med på en rejse af oplevelser fra børnenes perspektiv - en rejse, som også voksne kan have gavn af, når voksenlivets alvor har mørklagt fantasien for en stund.

Nu er digtebogen blevet til en sangbog, som er udkommet på forlaget Dansk Sang. Sangbogen hedder "Sange fra hjerterummet - om bandeord og bare tæer" og indeholder ud over digtene, som Camilla Albers har komponeret musik til, også opgaver, hvor Camilla Albers selv har tegnet illustrationer til.

Camilla Albers har lige afholdt en workshop på Nyborg Bibliotek, der tog afsæt i digtene og sangene, og hun håber på at lave aftaler med kirker og andre kulturinstitutioner, som kunne været interesseret i en lille times koncert med "Sange fra hjerterummet."

Annonce

Tysk demosanger

Hun er uddannet skolelærer og nåede at arbejde 17 år i den danske folkeskole, før hun følte en trang til at kaste sig over det, som hun i alle årene havde haft som fritidsinteresse: Sin kærlighed til musik.

Nu har hun gang i små og store projekter. Blandt andet er hun blevet tysk demosanger, efter hun gennem sin fagforening, Dansk Musiker Forbund, var på sangskriverkursus i Tyskland. Nu skriver hun sange, som der er en tysk tekstforfatter på, og herefter synger hun demoen ind. Håbet er så, at sangen sælges - eller "pitches," som det også hedder - til en tysk kunstner, der forhåbentlig vil udgive nummeret.

- Livet kommer ikke tilbage, så jeg skal gøre det, jeg brænder for, er Camilla Albers' leveregel, og det er hun i fuld gang med nu og håber på, at der vil være mange, der fanger de ting, hun har kastet i fiskesøen.

Både digtebogen og - den netop udkomne - sangbog har forord af Benny Andersen. Han er Camilla Albers store forbillede og sagde til hendes store glæde ja til at skrive forord, da hun spurgte ham. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce