Annonce
Trekantområdet

Sandvad-landmand står bag traktordemonstration: I dag indtager oprør fra landet Aarhus og København

Knud Jeppesen fra Sandvad er landmand og samfundsdebattør. Lørdag er han i aktion til en stor demonstration i Aarhus, hvor flere hundrede traktorer kører ind i byen. Arkivfoto: Mette Mørk
Knud Jeppesen er talsmand for bevægelsen Oprør fra Landet, der i dag arrangerer demonstrationer i Aarhus og København på baggrund af den skandaleramte minksag.

Sandvad/Aarhus: Lørdag middag ruller hundredvis af landmænd ind i Danmarks to største byer, København og Aarhus, på deres traktorer.

Det gør de for at deltage i demonstrationer, der er planlagt af bevægelsen Oprør fra Landet, hvor landmanden Knud Jeppesen fra Sandvad er talsmand.

- Jeg var været med til at planlægge Aarhus-demonstrationen, og jeg har arbejdet på det uafbrudt hele ugen siden mandag morgen. Der er blandt andet gået en del tid med at skaffe tilladelser til at køre med traktorer, tilladelse til at parkere og til at holde selve demonstrationen. Det har været en fornøjelse at arbejde med kommunen og politiet, som sendte den sidste tilladelse fredag formiddag, fortæller Knud Jeppesen.


Når regeringen kan lukke en branche på et pressemøde i tv, uden at have lovhjemmel til det, hvad er så det næste?

Knud Jeppesen, Sandvad


Selv om demonstrationen sker i lyset af den aktuelle minksag, er det ikke en minkdemonstration.

- Demonstrationen er en hyldest til grundloven. Det sker på baggrund af minksagen og den overtrædelse af grundloven, der har været. Bevidst eller ubevidst - det tager vi ikke stilling til. Men vi frygter, hvem den næste branche bliver. Når regeringen kan lukke en branche på et pressemøde i tv, uden at have lovhjemmel til det, hvad er så det næste? Minkbranchen kunne ikke nå at gøre noget og blev ikke hørt, og derfor frygter, hvad der kan ske for andre brancher, siger Knud Jeppesen.

Annonce

300-500 traktorer

Demonstrationerne i Aarhus og København foregår begge fra klokken 12 til 14. Her vil der være en lang række taler, heriblandt Pia Kjærsgaard (DF) og Inger Støjberg (V). I Aarhus skal Knud Jeppesen også selv på scenen og tale foran forsamlingen.

Han fortæller, at traktorerne mødes inden demonstrationen på fire samlepladser uden for Aarhus.

- Politiet kommer og eskorterer os ind i byen, så vi kommer ind i samlet trop. I Aarhus forventer vi mellem 300 til 500 traktorer, siger Knud Jeppesen, der ikke selv tager traktoren fra Sandvad, fordi han har travlt med at organisere.

Også i København er der ifølge Knud Jeppesen stor interesse for at deltage.

- 80 traktorer skal over Storebæltsbroen natten til lørdag, hvoraf en del er fra Nordjylland. Der kommer også 40 fiskekuttere til hovedstaden, fordi fiskerne også er frustrerede over udviklingen. Selv vognmands- og taxabranchen har været interesseret i at deltage, men det er kun traktorer, der må køre i kortegen, fordi det er det, der er søgt om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce