Annonce
Nyborg

Sandpumper arbejder dag og nat: Sand og grus skal sikre færgehavnen

Der er tryk på, når Trud R vælter sandet ud i de gamle færgelejer. Formålet er at sikre kajerne for fremtiden, men nogle beboere i de nye havneboliger har klaget over larm, når sandpumperen arbejder om natten. Foto: Jan Witzel.
Sandpumperen Trud R sejler for tiden i pendulfart til Nyborg Færgehavn med sand, som fartøjet spytter ud i de gamle færgelejer. Det skal sikre kajerne længere levetid. Naboere har klaget over natlig larm fra sandpumperen.
Annonce

Nyborg: Færgehavnen i Nyborg bliver i disse måneder beboet med nye folk, der flytter ind i boligerne, som skyder op langs kajerne.

Blandt andet Pædagogernes Pensions byggeri og HD Ejendommes projekt, som netop er færdigt på Dampskibsmolen.

De nye havnebeboere nyder helt sikkert deres nye lejligheder og den flotte udsigt, men nogen føler allerede, de er kommet lige tæt nok på det maritime liv.

I hvert fald har Nyborg Kommune modtaget klager over, at en sandpumper arbejder og larmer om natten i færgelejerne ved siden de nye byggerier.

Klagerne fra færgehavnen er ved at blive behandlet på rådhuset i Nyborg, men under alle omstændigheder er der udsigt til, at de værste gener snart holder op inden længe.

Kommunen har nemlig fået at vide, at arbejdet med at sejle materiale ind til færgehavnen er slut allerede tirsdag i næste uge. Derefter mangler det, man kunne kalde almindeligt entreprenørarbejde - nemlig at fordele sandet og stenene, der er sejlet ind.

Det oplyser Per Jürgensen fra Teknisk Afdeling.

- Jeg forsøger netop nu at finde ud af historikken i denne sag. Og jeg kan i hvert fald se, at vi aldrig har modtaget en anmeldelse af arbejdet fra entreprenøren. Normalt er det jo sådan, at støjende aktiviteter skal foregå på hverdage mellem klokken 7 og 18 og lørdage fra 7-14, siger Per Jürgensen.

Foto: Jan Witzel.
Annonce

Lejerne sikres

DSB ejer fortsat færgelejerne, som blev brugt i mere end 100 år til den intensive overfart af jernbanefærger til Sjælland.

Efterhånden, som der bygges boliger i Nyborg Færgehavn, overtager kommunen de gamle færgelejer fra DSB.

Det er aftalt for længe siden, men det er lidt af hadegave, for det kan være meget dyrt at være ejer af en masse kajer, der konstant skal holdes ved lige.

Derfor skal kajerne i færgelejerne sikres så godt som muligt, inden kommunen tager over, og det er forklaringen på, at sandpumperen Trud R for tiden er en flittig gæst i færgehavnen.

Den graver sand op fra havbunden et sted derude - i skrivende stund, fredag formiddag - ligger den ifølge app'en Marinetrafic for anker ud for Agersø i Storebælt og senere sejler den tilbage til Nyborg og vælter materialet ud i færgelejerne.

Sandet og stenene, der nogen tid har ligget i store bunker i området, skal fyldes i færgelejerne og dermed være med til at holde på kajkanterne.

- Der er lavet en aftale med DSB om, at kajerne skal sikres en levetid på mindst 50 år, når kommunen overtager dem. Kajerne blev oprindelig holdt fast med ankre ind i land, men nogle af de ankre forsvinder, efter hånden som der bygges og graves i området. Derfor sikres lejerne med grus og sten ude i vandet, siger drifts- og havnechef Jens Kimer-Jørgensen.

Foto: Jan Witzel.
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce