Annonce
Sport

San Francisco ydmyger Green Bay og booker plads i Super Bowl

Cary Edmondson/Ritzau Scanpix
San Francisco 49ers skal med sejren over Green Bay Packers møde Kansas City Chiefs i Super Bowl i Miami.

San Francisco 49ers er for syvende gang i historien klar til finalen i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

Efter at Kansas City Chiefs havde booket den ene billet til årets Super Bowl, gjorde 49ers krav på den anden med en altdominerende sejr på 37-20 over Green Bay Packers i NFC-finalen.

49ers skal forsøge at vinde sin første Super Bowl siden 1994 - med quarterback Steve Young og den legendariske receiver Jerry Rice - og den sjette titel i klubbens historie.

Det seneste minde, 49ers har fra Super Bowl, er fra 2013, hvor holdet tabte til Baltimore Ravens.

Kampen mod Green Bay Packers blev aldrig rigtig spændende.

Efter 27-0 til 49ers i pausen baseret på utallige løb fra 49ers' running back Raheem Mostert, der resulterede i tre touchdowns, var kampen næsten afgjort.

Packers tabte med 8-37, da de to hold mødtes i grundspillet i november, og her kunne Packers’ quarterback i kampen, Aaron Rodgers, ikke få noget til at fungere.

Det så ikke meget bedre ud for Rodgers i NFC-finalen, hvor 49ers' frygtindgydende forsvar holdt Packers i skak.

Packers kom på tavlen i anden halvleg, da running back Aaron Jones greb en bold fra Rodgers og senere selv løb sit 23. touchdown ind for sæsonen. Men lige lidt hjalp det.

49ers blev ved med at finde huller i det hullede Packers-forsvar, der ikke kunne ikke forhindre 49ers i at vinde 37-20.

I Super Bowl, der spilles i Miami natten til den 3. februar dansk tid, skal 49ers op imod Kansas City Chiefs, der tidligere natten til mandag slog Tennessee Titans i AFC-finalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce